Đukanović pooštrava retoriku: Sad mu krivi i neki međunarodni centri

0

Prioritet je pobjeda kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima, saopštio je lider te partije Milo Đukanović na izbornoj konvenciji Opštinskog odbora u Budvi.
„Moramo da pobijedimo na predsjedničkim izborima, to je imperativ. Jasno je da opozicija pokušava da opstrukcijom parlamenta, probudi pažnju međunarodne politike i uz neku prećutnu ili poluglasnu podršku iz određenih međunarodnih centara napravi pritisak prema Vladi i da ona skrati mandate parlamentu i na taj način stvori uslove za što bržu organizaciju popravne šanse za opozciju. Mi nemamo namjeru to da radimo, mislimo da smo pobijedili u vrlo otežanim uslovima. Imamo namjeru da taj mandate održavamo do kraja 2020. godine, pune četiri godine. Jer, to je pitanje odgovornosti prema našoj biračkoj javnosti. Vraćati mandate prije vremena bilo bi potpuno obesmišljavanje demokratije“, naglasio je Đukanović.
DPS čuva svoj politički rejting u Crnoj Gori, naglasio je Đukanović.
„Znamo da se u politici može biti i na vlasti i u opoziciji, ne vidimo nikakvu tragediju u tome kad dođe do promjene vlasti sem, kako je u našem slučaju, kad dobijemo nedvosmislenu najavu da bi promjena vlasti značila temeljnu reviziju ukupne državne politike. Kad dobijemo takvu najavu, moramo biti zabrinuti i moramo se mobilisati da odbranimo ono što su tekovine dosadšnje Crne Gore“, istakao je on.
Pred Crnom Gorom su, kazao je Đukanović, izazovi. „Idu izbori. Potrebno je da potvrdimo dobre rezultate u Ulcinju i Beranama, mislim da ćemo to učiniti i to će nam biti važan impuls pred predsjedničke izbore“, dodao je predsjednik DPS-a.
Milu je Sveto i Budva za ponos
Đukanović je rekao da se ne smije zaboraviti da je DPS u kontinuitetu Budvi postizala sjajne rezultate. „To je bilapodrška i preko 60 odsto na izborima. To služi na ponos partiji i ljudima koji su određenom obilježili život DPS u Budvi“, istakao je Đukanović i dodao da DPS ne smjela da zapadnemo u grešku u koju zapadaju njihovi politički konkurenti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.