Đukanović okuplja ekipu: Ekipa iz Granda i “mojkovački klan” poslednji bedem odbrane!

1

Povratak ekipe iz Granda, Zorana Lazovića i Duška Golubovića u sam vrh Uprave policije, dokaz je da je Milo Đukanović odlučan na borbu do kraja sa političkim neistomišljenicima, ali i sa oponentima unutar svoje stranke.

Borba je početkom godine, ekskluzivno objavila da je Đukanović uspio da pomiri Grand i ekipu iz Mojkovca.

Dvije zavađene grupacije su gurnule pod tepih sve nesuglasice i ratove koje su vodili godinama. Jasno je da je opstanak Đukanovića na vlasti sada upitan i on angažuje sve raspoložive snage. Najbitnija je kontrola nad represivnim aparatom, zato se u igru vraćaju provjereni kadrovi. Ovo je tek početak, jer će se uskoro, o čemu je Borba pisala, u službu vratiti još neki kadrovi.

Sve ovo se radi u susret mogućem zahtjevu međunarodnog faktora da se mora sjesti sa opozicijom za sto i pregovarati o tehničkoj vladi koja treba da pripremi izbore.

Zato je na vrijeme Uprava policije izdvojena iz MUP-a, tako da je sada prvi čovjek MUP-a bez ikakvih ingerencija na policijom, koja je samostalni organ i u kojoj ne može doći do promjena, ako dođe so formiranja vlade sa opozicijom.

Đukanović se svjesno oslonio na bezbjednosni sektor koji pokušava na sve načine da homogenizuje, i da svojim autoritetom sve razmirice dvije zavađene ekipe stavi pod svoju kontrolu.

Lazović i Golubović su akteri mnogim afera, a sa njima se u vezu dovodi i afera “Listing”, poslije koje je Veselin Veljović morao da naousti funkciju direktora Uprave policije.

Evropa mu okreće leđa, uzda se u kriminal: Milo pomirio “mojkovčane” i ekipu iz Granda

1 Comment
  1. Milena komentariše

    Ovo je bitka u kojoj ne moze da pobjedi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.