Đukanović: Ohrabruje sastanak Markovića i Amfilohija

1

Prvi sastanak premijera Duška Markovića sa mitropolitom Amfilohijem ohrabruje, jer iskustvo pokazuje da se bez razgovora ne može doći do rješenja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Sastanak predstavnika Mitropolije crnogorsko primorske i Vlade Crne Gore nije riješio probleme nastale usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pa se litije nastavljaju a razgovori će biti nastavljeni na ekspertskom nivou.

“Spremnost da se razgovara znači spremnost da se čuju argumenti koji bi pokazali da su neka polazišta pogrešna, budući da su mišljenja države i SPC o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti oprečna. Vjerujem da je to jedini mogući put da se nesporazumi prevazilaze, da se unese doza međusobnog boljeg razumijevanja, da se doprinese spuštanju tenzija koje su potpuno bezrazložno podignute u crnogorskom društvu. I na kraju, da se na taj način vratimo u atmosferu koja će obezbijediti, ne samo pouzdaniji utisak stabilnosti domaćoj i inostranoj javnosti, već i obezbijediti značajniju mobilizaciju svih naših potencijala koja treba da doprinesu našem ekonomskom i demokratskom razvoju”, rekao je Đukanović, prenosi Portal RTCG.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Usrao se….ima li vas više ptesidente?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.