Đukanović nastavlja sa optužbama: Crkva ne može da vodi u budućnost, a nije mu smetalo da ga mitropolit Amfilohije podrži da dođe na vlast!

7

Kad god je Nikšiću bilo dobro, bilo je dobro cijeloj Crnoj Gori, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji je kazao kako je uvjeren da će građani Nikšića i cijele države na predstojećim parlamentarnim izborima razlučiti “zdravu od nezdrave političke ponude”

Đukanović je, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio Nikšić i tom prilikom razgovarao sa funkcionerima DPS, aktivistima i građanima, i između ostalog, kako je saopšteno iz te partije, istakao da “neki teško razumiju da je stasala jedna nova, savremena Crna Gora”.

“Da je stasala Crna Gora koja kaže: toliki smo – koliki smo, vrlo smo ponosni i smatramo sebe ravnopravnim dijelom i regionalne i evropske i evro-atlantske zajednice. I imamo svoje interese, i želimo da ih nepokolebljivo slijedimo. Ne možete nas nikada više navesti na to da budemo taoci vaših interesa, zaboravljajući na interese Crne Gore…”, kazao je Đukanović.

On je, dodaju iz DPS-a, rekao da je upravo zato danas na pijedestalu vrijednosti u Crnoj Gori mir i da je Demokratska partija socijalista preuzela “taj teret da trasira politiku sveobuhvatnih reformi koje će harmonizovati Crnu Goru sa Evropom… I da se prilagođavamo novom vremenu i novim izazovima.”

“Ja mislim da radimo uspješno i da nemamo ni približno ozbiljnu konkurenciju na crnogorskoj političkoj sceni”, naglasio je Đukanović.

“Konstatovao je da se iz jednog u drugi izborni ciklus alternativna ponuda onoj koju nudi DPS, nažalost stalno pogoršava i da smo 2020. godine došli do faze da nam se kao “svetionik za budućnost” Crne Gore nudi – crkva ?! Iskazao je dužno poštovanje prema istoriji, tradiciji, pravoslavnoj crkvi i svim drugim crkvama kroz istoriju Crne Gore, dodavši da ne misli da srednjovjekovne dogme mogu otvarati oči i biti njena budućnost”, saopšteno je iz DPS-a.

“To konačno i ne pripada crkvi”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio na ponude koje su predstavljale alternativu politici Demokratske partije socijalista.

“Od 2006. do 2016. godine imali smo jednu ponudu koja je glasila: odrecite se Crne Gore, odrecite se njene nezavisnosti i suverenosti; mali ste i ne možete opstati u vrtlogu globalne politike; pridružite se Srbiji, pristanite da veća država u vašem susjedstvu – uz to prijateljska i bratska, kako kažu – upravlja onim što je vaša budućnost”, rekao je predsjednik DPS-a.

Ova ponuda je odbijena ne samo zbog istorijske odgovornosti, nego i odgovornosti prema našem potomstvu, istakao je Đukanović, i rekao da je 2016. godine stigla nova, koja je bila dodatno pogoršana.

“Ta ponuda je glasila: ne nemojte se odreći samo nezavisnosti Crne Gore, odrecite se i evropskog puta. Jedna plaćenička djelatnost domaćih saradnika i sluga tuđim interesima koji žele da promjenom vlasti u Crnoj Gori osujete crnogorsko članstvo u NATO. A članstvo u NATO je veći dio puta ka članstvu u Evropskoj uniji. Mi smo već dvije trećine tog puta prešli uprkos pokušaju da se kroz krvavi scenarij u oktobru 2016. godine Crna Gora osujeti. I gledajte sada, 2020. nude nam da ispunimo ova dva prethodna, a završni uslov je da dozvolimo da Crnom Gorom upravlja Srpska pravoslavna crkva”, kazao je Đukanović.

7 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Ristoantihristo, mi ti se kunemo
  30tog čete jbmo

  2
  13
 2. Baja_California komentariše

  Nervoza nervoza 😁😁😁

  12
  2
 3. Traktorist komentariše

  25/08/2020 at 5:40 am
  Đesi krivokapiću mitropolite eparhije jugo55😂😂😂
  Kako se ono stojadin moli boga na tvoju svetu misu bi bi bibibi bi bi bibi😂😂
  Ne dozvoli da rista antikrist vodi opoziciju a ti litije, ko koga od vas dva da prostiš jbe😂😂😂
  Krstiti se ne znaš, ne znadeš da ispovijedaš😂😂
  Profesore rade budalu od tebe

  1
  9
 4. Traktorist komentariše

  Samo guzi bioloske teroriste

  1
  4
  1. Q komentariše

   Spavat !

 5. Q komentariše

  Mozda crkva i ne moze ,al u tvoju buducnost necemo !

  1. Traktorist komentariše

   Sjest ćeš ti i na mojega stojka gojka😂😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.