Đukanović: DPS je najbolji mogući partner da obezbijedi sva prava svim vjernicima

5

Ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crnoj Gori, kako se onda osjećamo mi koji smo takođe građani Crne Gore koji smo pravoslavci pa se nacionalno osjećamo Crnogorci ima nas 45 odsto prema posljednjem popisu, šta je sa nama, upitao je u Beranama, na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, predsjednik stranke Milo Đukanović.

On je prisustvovao sjednici OO DPS Berane.

“Ako treba da obezbijedimo sva prava svim vjernicima, apsolutno mi smo najbolji mogući partner, ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede onda ih mi zaista ne doživljavamo kao srpsko pitanje, već kao velikosrpsko pitanje”, rekao je predsjednik države.

Kako je navedeno na Twitter nalogu DPS-a Đukanović je na sjednici OO DPS Berane kazao i da “ako vam neko pokuša nametnuti svoju prioritetnost, ako vam pokušava nametnuti status srpske države kao što to rade predstavnici, ideolozi i protagonisti velikosrpskog nacionalizma, u značajnoj mjeri stavljajući se u funkciju te misije SPC, e onda smo u svađi, odna imamo problem, onda nijesmo partneri”.

“Nažalost plašim se da ti nacionalistički krugovi veoma zloupotrebljavaju SPC, gdje god to mogu, ovo ne pričam iza leđa crkvi, sve ovo sam rekao velikodostojnicima SPC u Crnoj Gori vrlo jasno im poručivši ako se vi želite baviti pravoslavljem u Crnoj Gori vi ćete u meni imati partnera”, rekao je Đukanović.
5 Comments
 1. Ljuta komentariše

  Jednostavno….postanite ono sto su bili vasi djedovi…ne ocevi konvertiti koji su od straha slusali tita i diktatorsku kpj
  Budite slobodnomisleci bez straha prihvatite jedinu istinu kroz Hrista

  6
  1
 2. Vasilije komentariše

  Kriminal,diktatura u kojoj ne vaze zakoni ni ustav,država u kojoj nema socijalne pravde,fašističko proganjanje Srba….
  Milas diktator i klika kriminalaca,za koje sada skoro cijeli svijet govori sa zgražavanjem i koje se svi stide jer postoji u Evropi su problemi a ne izmišljeni djukanijevi problemi!
  Kako izgleda kada se gradjani sklanjaju i predsjednika dočekaju u Beranama puste ulice!?

 3. Mojsije komentariše

  Za raspolucenu Crnu Goru nije kriv Milo Djukanovic, to je stanje vec punih 100 godina. Isto tako za stanje na Kosovu nije krivac Slobodan Milosevic, on se slucajno pojavio kada je vec sve bilo gotovo. Popis iz 1961. Srba u CG je bilo 2.99%, iz 1981. bilo ih je 3.32%, a iz 1991. bilo ih je 9.34%, ….da bi ih po popisu iz 2011. bilo 28.73%. Gdje su zivjeli ovi Srbi u Crnoj Gori,……kako se “pojavise” tek 2011. ? Isto tako na Kosovu. Srbi su prodavali zemlju i kuce i napustali Kosovo. Zasto nijesu ostajali tamo, zasto im Srbijanci nijesu pomagali i zasto Crkva nije tada pomagala da ostanu i da se nasele novi doseljenici,…..mogla im je dati dio zemlje koji pripadaju manastirima. Da je 1999. bilo 30% Srba na Kosovu sve bi bilo drugacije I sada Amfilohije hoce da vrati i Crnu Goru i Kosovo 100 godina nazad. A to ne moze,…..Ljudi migriraju, mnogo je mjesovitih beakova, Evropa postaje jedna drzava bez granica,……tesko je danas “prebrojati krvna zrncad” 🙂

  1
  6
  1. Ljuta komentariše

   Kad budale progovore pametni zacute osim u ovakvim prilikama.
   Pitanje dje su bili Srbi posle 1945g.. pa da odgovoorimo… Srbi u CG naredbom tita i djilasa na prvom popisu 1948g ako me sjecanje služi nisu ni pitani sto su po narodnosti vec su SVI upisani kao crnogorci…kako ne pita koliko je crnogoraca a koliko srba bilo u Zetskoj banovini kao i na popisu iz 1906g u CG….SVI SU BILI SRBI. Dolaskom mila i njegovih komunjara na talasu “velikosrpstva” pocese crnogorci da ponovo pisu da su Srbi….kako je milo i njegova družina vise bila zaokupljena progonima muslimana,liberala,hrvata tako se sve vise crnogoraca poceloo izjasnjavati Ponovo SRBIMA …na sledecem popisu ce nas biti preko 50% koji ce napokon ispostovati svoje pretke i odbojoti drzavnost od narodnosti ….
   Na pravom putu vjere i nadanja u Bozju PRAVDU

 4. milena budva komentariše

  Milo splacina!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.