Đukanović će 2. aprila konačno otići i to zahvaljujući onima koji se u proteklih trideset godina nikada nijesu prodali ni predali

4

Piše: Petar Petrović

 

Prvi krug predsjedničkih izbora je bio atipičan u odnosu na sve prethodne izbore, umjesto borbe da se porazi diktator borba se vodila da Andrija Mandić ne uđe u drugi krug i on bude taj koji će pobijediti Đukanovića. Kampanja je bila potpomognuta sa nekim medijima i nevladinim sektororom koji su dugi niz godina bili prepoznati kao Đukanovićeva desna ruka i koji su zapravo bili puki izvršioci dobijenih zadataka sa strane.

U takvim uslovima Andrija Mandić se ponašao patriotski, mudro i državnički, onako kako samo on to umije.  Na prljavu kampanju je odgovorio rukom pomirenja prema svima i pokazao je put kojim Crna Gora treba da se dalje kreće.

Od svojih protivkandidata je optuživan da samo što nije napravio koaliciju sa DPS-om, da će mu Đukanović dati dio glasova da uđe u drugi krug, koji je dogovoren da u njemu Đukanović pobijedi, a išlo se i toliko daleko sa podmetanjima da je sav progon, hapšenje i sudski procesi lidera DF bili namješteni i za koje su oni dobijali pare.  Takva prljava kampanja je protivkandidatima dala i neke rezultate jer od straha da bi uz pomoć stranih ambasada Mandić mogao izgubiti u drugom krugu je natjeralo neke glasače da zažmure i glasaju za Jakova Milatovića.

Na sve te napade odgovor je bio dostojanstven, pomirljiv sa samo jednim ciljem da se Đukanović detronizuje. Ovakav odnos lidera DF- a Andrije Mandića je garancija da su glasači u sigurnim rukama, da će znati da to cijene i da će na narednim izborima ova ogromna podrška od 20 posto biti još veća. Drugi krug predsjedničkih izbora će, kako je to i Božja pravda, isključivo zavisiti od glasača Demokratskog fronta.

Rezultat kandidata Jakova Milatovića i Alekse Bečića na jednoj strani i Mila Đukanovića i Draginje Vuksanović na drugoj su približni.  Skoro 70 hiljada glasova Andrije Mandića će nesumnjivo odrediti pobjednika i budućeg predsjednika Crne Gore, a kome će oni otići nema dileme, jer Andrija Mandić je prvi, odmah poslije objavljivanja nezvaničnih rezultata, pozvao sve da u drugom krugu daju snažnu podršku i glasaju za rušenje Mila Đukanovića.

Poziv je uputio ne čekajući ni odluku Glavnog odbora, bez uslovljavanja, nagodbi i tvrđenja pazara.  Iskreno i od srca, kao i uvijek, beskompromisno u borbi protiv Đukanovićevog režima.
Borba protiv diktatorskog režima je bila kao maratonske fudbalska utakmica.

Borbu je tokom čitave utakmice vodio DF, potom negdje u drugom poluvremenu bojažljivo su ušle Demokrate, u produžetcima i URA, da bi prilikom izvođenja penala sa klupe podignut tek pridošli igrač, koji je u prelaznom roku stigao sa strane kao pojačanje, i kome je igrom slučaja pripalo da izvede odlućijuçi penal koji je poslao Mila Đukanovića u političku penziju.

Drugi april će biti istorijski dan kada će Đukanović konačno otići, a najveću zaslugu za to ne pripada ni PES ni samom Jakovu Milatoviću, već onima političarima i građanima koji se u proteklih trideset godina nikada nijesu PRODALI NI PREDALI.

Jakov Milatović i PES će pobjedu slaviti više iz ličnih i političkih razloga, ali ne mogu tu pobjedu osjetiti nikako iz duše kao narod koji se ćitavo vrijeme Đukanovićeve vladavine istinski borio protiv njega.

Drugoga aprila oko Jakova Milatovića, na otvaranju šampanjca biće sigurno dosta onih koji su mnogo puta zajedno otvarali šampanjac sa Milom Đjukanovićem, možda će biti i Zdravko Krivokapić da zabrani, kao i tridesetog avgusta, da se skandira Milo lopove. Na drugoj strani, na ulicama crnogorskih gradova će biti slobodarski narod koji će slaviti teško osvojenu slobodu i pad poslednjeg diktatora u Evropi.

4 Comments
 1. Profi1 komentariše

  Df će zadati konačan udarac tj glasači df videćete 2 aprila slavlje će biti do nebesa jer zna se ko je najviše stradao ove 30 god srbi a 2 aprila se vidimo i jakove nemoj da zaboraviš srbe jer i tvoje pleme ispod ostroga je srpsko a radi kako su tvoji stari i nećeš pogrijesio srecnoooo

 2. pektloas komentariše

  Takvih nema ni 6% 🤣 Ostali se prodaju ebg.

 3. Goran komentariše

  FRACUSKO / NJEMACKI EURONEWS (evropska TV) non-stop jutros pricaju ; BITKA IZMEDJU PROEVROPSKOG PRESEDNIKA DJUKANOVICA I PROSRBIJANSKOG PRESEDNIKA MILATOVICA , znaci ako dobije Milatovic Evropa ce se POSTEPENO odaljiti od CG.

 4. Srdjan Lonchar komentariše

  Gorane,

  Molim te nemoj da mi se naljutish, necu da izgledam kao nekakav divljak, ali moram da ti kazem da si ti GLUP KAO 2×4. 2×4 je drvena letva 2″ nominalne debljine i 4″ nom. shirine.
  .
  .
  Tebi je neko dao ulogu papagaja da stalno kopirash – spamirash do sada NAJVECU GLUPOST, da je Milo Lopov PRO-EVROPSKI, dok je Jakov „PRO-SRBIJANSKI“, jer tako tvrdi Al Jazira, DW, Euronews….
  .
  .
  .
  Mozesh li ti ili bilo ko da objasni u 5-6 recenica u chemu je Milo Lopov PRO-EU? Mozda zato shto je medju 3 prve drzave priznao laznu ALB drzavu „Kosovu“? U EU ima 5 drzava plus Vatikan, koji ni danas ne priznaju Frankenshtajn drzavu „Kosovu“. Ako je Milo Lopov PRO-EU, a shta su onda tih 5 EU drzava i Vatikan? Pro-Srbijanski???
  .
  .
  Milo Lopov je PRO-EU prema Al Jaziri, DF, Euronews, jer je na silu kao Ucenjen chovek uveo CG u NATO (koji je pre toga bombardovao SCG 3 meseca), bez referenduma, protiv volje 85% naroda? Zamisli! To je IZDAJNIK SVOG NARODA, a ne PRO-EU.
  .
  .
  Ali pocnimo od pochetka: njegovog nadimka, koji mu je NJEGOV NAROD DAO ( a ne ja). Ima li ijedan politichar, a da ne govorim o PREDSEDNICIMA, koji su i dalje aktivni (nisu u zatvoru) i da im je narod sa debelim razlogom dao nadimak „LOPOV“? U EU je to nezamislivo. U HR je bio Shanader i brzo je odleteo u zatvor. Chausheskog i njegovu suprugu su streljali u dvorishtu palate. Predsednik Gruzije je bio u zatvoru. Mislim da je josh u zatvoru.

  Na Litijama su mu masovno klicali „MILO LOPOVE“ – dakle on ti dodje kao Pro-EU LUPEZ? Moze on da kaze da je Pro-Sv Petar, ali tebi treba da bude smeshno da je LOPOVLUK-KORUPCIJA-50 TAJNIH TRUSTOVA-CO — PRO-EU?
  .
  .
  Tvoj „PRO-EU LOPOV“ je BASNOSLOVNO OBOGATIO I SEBE I CELU FAMILIJU, dok je do njegovog pada min plata bila 200 eura a penzija 160 eura, tako neshto!! To se zove bash PRO-EU?

  36 godina je BIO DIKTATOR, SHTO P.M. SHTO PREDSEDNIK U KONTINUITETU, KOJI JOSH TRAJE!!!! I to je PRO-EU??? Da li je to njegov „SISTEM EU VREDNOSTI“? Gde u EU ima tako neshto?
  .
  .
  Njegova izvrshna vlast je pala 2020, ali on je i dalje Predsednik i ima svoje pipke i u POLICIJI-SUDSTVU, PA I TUZILASHTVU! U svojoj DPS je I DALJE NEPRIKOSNOVENI DIKTATOR. U ovoj izbornoj kampanji sve svoje matore je skrajnu da ZAVARA TRAG (seti se – on je PRO-EU!), samo je ostavio mlade pachice. Oni su poredjani na podijumu iza njega, gde se vidi da se osecaju jako neugodno, ali musavi cute kao ribe. To ti je PRO-EU?

  Pro_EU osnovni princip je PROMENLJIVOST VLASTI. Nema vechitih Predsednika, P.M. u EU. To samo ima na Balkanu, u Rusiji, Belorusiji, Siriji, S Koreji, S Arabiji.
  .
  .
  .
  Na drugoj strani Jakov jeste PRO-SRBIJANSKI ALI JE U ISTO VREME I PRO-EU, PRO-ALBANSKI, PRO-BOSHNJACHKI, PRO-UKRAINSKI, PRO-RUSKI….GENERALNO-UOPSHTENO GOVORECI.

  Ako govorish o specifichnim akcijama UKR-RF-NATO…, ja pretpostavljam da je ZA ili PROTIV odredjenih akcija, koje SR, EU, RF, UKR, NATO rade.

  Zamisli da mu Zelenski ili neko iz NATO kaze da treba da skochi sa vrha zgrade. Pa on bi morao da bude protiv tog Zelenski ili NATO – saveta….

  U US takodje – podrshka BAJDEN ADMINISTRACIJI SE MENJA SVAKIH 5 MINUTA OD AKCIJE DO AKCIJE. Za rat u UKR ima podrsku medju (D) oko 75%, medju (R) – oko 40%. Po pitanju privrede ima ukupnu podrsku od samo 35% itd.. I te iste podrshke se stalno menjaju. Ko je tu PRO-US, a ko nije PRO-US? Niko ti ne daje blanko chek, papagaju jedan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.