Đukanović brutalno napao predsjednika Srbije: Samosažaljivo prenemaganje Vučića, stavio se u ulogu promotera velikosrpske politike

8

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je danas komentarisao izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavanjima u Crnoj Gori kazao da je riječ o samosažaljivom prenemaganju srpskog predsjednika .

“Tragikomično je kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma da adresira Crnoj Gori. Pokušajmo da se sjetimo jedne štete i žrtve koje je crnogorski nacionalizam  proizveo. Jasno je koliko je proizveo velikosrpski nacionalizam. Srbiju pistovjećuje sa velikosrpskim nacionalizmom”, kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja.

On ocjenjuje da imamo direktnu izjavu predsjednika Srbije koji se stavio u ulogu promotera velikosrpske politike.

“Ponovo udbaške podmetačine o mojoj ulozi u toj priči. Diskredituju Mila lažima – beznadežno, jalovo. Komitski pokret povezuju sa mnom. Šta možete da očekuje od ministara u Srbiji. Očekujete od njih za koje nije problem porodica Zvicer, koji ne priznaju genocid u Srebrenici. Neke teze zvuče bijedno da je i ovo moje pažnje previše”, rekao je on.

Non paper: nije to nikakvo izbenađenje

“Pročitao sam memorandum i to je opako štivo. To može predlagati neko ko želi rat. Korekcija granice je ulazak u rat. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnih ljudi da ne dozvole da završavamo scenario koji smo doživjeli”, smatra on.

Aman najavio mogućnost da ode iz Crne Gore

Đukanović je naglasio da je zaprepašćen dešavanjima na Miločeru i Svetom Stefanu.

“Aman je pokrenuo arbitražu, procjena je da će država izgubiti najmanje 100 miliona evra, i postoji mogućnost da odu. Divljaštvo, rušenje i danas imamo najavu operatera Amana da postoji mogućnost da napusti Crnu Goru. Biće ozbiljne, enormne štete po Crnu Goru”, poručio je on.

Ugovor sa SPC

Prema njegovim riječima jako je dobro da sada racionalizuju razmišljanja i da se približimo Temeljnom ugovoru sa SPC.

“Nadamo se da ne pada na pamet ovoj Vladi da to uradi u zakulisnoj proceduri. Moramo da znamo sve tačno. Informacije da nova postava SPC u Beogradu dovodi u pitanje ranije stavove  Svetog arhijerejskog sabora. Ako je SPC došla do novog stanovišta, uvjerenja sam da je dobro kada imamo ugovor jer oni obavezuju i odgovorne ljude”, istakao je Đukanović.

Snažno podržava vakcinaciju protiv koronavirusa

Predsjednik države kaže da se problem korone ne može rješavati bez odgovarajućeg medikamenta.

“Korona nije jednostavno oboljenje, prouzrokovala je visok stepen smrtnosti. Treba se vakcinisati. Kojom vakcinom to je stvar izbora. Ja sam kontrolom došao do rezultata da imam veliki broj antitijela. Nikada nisam imao pozitivan test na koronu”, naglasio je Đukanović.

Dešavanja u Pljevljima

“Moramo suzbiti sve retrogradne ideje koje žive među nama”, poručio je on.

O sprženoj zemlji

On kaže da projekcije nove vlasti upućuju da je riječ o ideji da je Crna Gora spržena zemlja i ocjenjuje da je površno i senzacionalistički  bilo ukidanje avio kompanije. Avio kompanija je, dodaje, ukinuta sumnjivim obrazloženjem.

“Ovdje se ulaže milijarda u prvu dionicu auto puta, milijarda za pomorski kabal, Portonovi, Luštica, nova skijališta, to je urađeno u prethodnom periodu. Ako se za sve to može reći da je spržena zemlja onda je možda riječ o projekciji”, rekao je Đukanović.

O kreditu za uto put Bar – Boljare

Đukanović kaže da nema tajni o tome kako je rana dionica auto puta.

“Projekat je bio na ocjeni kod državnog tužilaštva i urađen je sa zakonima Crne Gore. Nedobronamjeran može da kaže nešto suprotno. Izbor partnera za posao: dobili smo četiri ponude, tvrdim da je kineska ponuda bila najbolja”, dodao je on.

O povoljnim stambenim kreditima

Komentarišući današnje informacije o tome da su mnoge sudije, tužioci, bivši ministri dobili stanove po povoljnim uslovima Đukanović je rekao da nema te informacje.

“Te informacije treba provjetiti, a odgovore za te odluke treba pitati o čemu se radi. Ne vjerujem da je Vlada bilo šta radila mimo zakona, Vlada je odgovorna za svoje poslove dok se ne izabere nova. Izenadilo bi me da je nešto rađeno mimo zakona”, naglasio je Đukanović.

8 Comments
 1. alf komentariše

  Crvenoguzi pavijan se raspada od muke.

  30
  4
  1. tako stoje stvari komentariše

   Pazi bisera njegovog;
   “Pokušajmo da se sjetimo jedne štete i žrtve koje je crnogorski nacionalizam proizveo.” veli djukanović ?!?

   Evo odma mi pade na um cifra od “samo” 50 000 nevino streljanih samo u Srbiji nakon WW2, da ne pričamo o cijelom prostoru ex YU i to sve pod palicom i upravom oca crnogorske nacije Milovana Djilasa, u “izvedbi” Jova Kapičića, Pavla Pekića i Mijata Vuletića, koji su tih godina odlučivali o smrti i životu.
   Što reče sam dični crveni katunjanin ka Pičić, “ne da su mi ruke bile krvave, no sam bio krvav do ramena”.

   To nijesu bili ljudi, no zvijeri. Baljega i jedan i drugi.

   22
   3
 2. sreten komentariše

  Sad su mu svi krivi što je vlast izgubio.Zato je njegova velika nervoza.Želi i dalje da zavađa ovaj pokradeni i osiromašeni narod.

  29
  3
  1. Žile komentariše

   Tako je milo kralju. Vučić je kriv što si pokrao i uništio crnu goru. Vučić je kriv što si od CG napravio Kolumbiju tj leglo droge. Vučić je kriv što si od veliko srbina postao djukadini. Koliko si bolnica za 30 godina napravio. Vučić je kriv što si narod posvadjao da se braća gledaju ko katili. Kad pomeneš vučića ustani. On je Srbiju digao na noge. Svi iz CG hrle u Srbiju pa čak i DPS lopovi koji su opljačkali CG. Za sve je kriv Vučić.

   11
   2
 3. Spartanac komentariše

  E pa najveca stetocinha si ti i svi Ministri oko tebe sto bjehu, znojis se od muke, a toliko je otrova u tebi i da des se znojiti i na zadnju uru, i u pakao ce vas pislati bog sve satanische da vas i na onom svijetu djavoli progone

  10
  2
 4. Stracimir I komentariše

  Nazalost sve u pravu i kad je u pitanje Šizoje i uloga Sns CG i njeno nepoštovanje svoje drzave. Ponasaju se ko okupacioni predstavnici Beograda

  2
  10
 5. MIKI komentariše

  Ludi Milojko je zreo za Dobrotu.

  5
  1
 6. Vasoje komentariše

  Milocare karaj genocidašku četnikklerofašističku bagru

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.