Đukanović bez maske poručio da će se lično angažovati oko nabavke medicinske opreme

1

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti, potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, ministra zdravlja Kenana Hrapovića, direktora Kliničkog centra Crne Gore Jevta Erakovića i direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu.

U saopštenju se navodi da su članovi NKT informisali Đukanovića o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj novim korona virusom i planiranim i preduzetim mjerama koje NKT sprovodi.

”Zahvalili su predsjedniku na snažnoj podršci, organizovanom odgovoru države u borbi sa virusom, ističući da aktuelna situacija predstavlja izazov i za mnogo veće zemlje od Crne Gore. Sve odluke NKT donešene su na osnovu preporuka struke i nijesu političke, već sa jednim ciljem, da se zaštiti zdravlje građana. Odgođeno pojavljivanje virusa u Crnoj Gori i pravovremeni odgovor na prve slučajeve zaraze, potvrda su da imamo kredibilne institucije zdravstvenog sistema i visok nivo svijesti građana”, ocijenili su u NKT.

”Imajući u vidu realnu opasnost od širenja epidemije, čemu svjedoče i regionalna iskustva, ukazali su na potrebu rigorozne primjene i poštovanje svih donešenih mjera jer je to jedini način zaustavljanja širenja epidemije. Oni su upoznali predsjednika i sa poteškoćama u nabavci zaštitne opreme i medicinskog materijala, koja je dodatno usložena zbog deficita na globalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je izrazio poštovanje za aktivnosti NKT uz ocjenu da sistem funkcioniše organizovano i da je zahvaljujući tome do sada spriječeno intenzivnije širenje virusa.

1 Comment
  1. dajo komentariše

    Rano se sjettio.Ova njegova izjava potvrdjuje da su svi lagali.Preemijer,ministri i ostali.Kad oces licno da ucestvujes u nabavci opreme onda nabavi kojga ljekara i ministra zdravlja.Ovi mnogo lazu.Najvjerovatnije to ce tebi darivati EU i Nato.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.