Đorđije Pinjatić pod lupom tužilaštva: Bivši poslanik DPS-a prevario investitora i novac dao partiji!

0

Specijalno tužilaštvo je otvorilo istragu protiv bivšeg poslanika DPS-a Đorđija Pinjatića zbog sumnje da je prevario jednog ruskog državljanina za blizu pola miliona evra, koji je kasnije uplatio svojoj partiji kao pomoć za izbore, saznaje Borba. Prema našim saznanjima, specijalno tužilaštvo je već formiralo predmet u ovom slučaju i sprovedene su određene radnje. Pinjatić će narednih dana biti saslušan u tužilaštvu na ove okolnosti.

Pinjatić i ruski državljanin, koji je investirao u Budvi, trebali su da imaju zajednički biznis. Kako saznajemo, Pinkatić je tražio od njega unaprijed novac, a riječ je o blizu pola miliona evra. Kako je investitor znao da je Pinjatić visoki funkcioner DPS-a, dao mu je unaprijed novac, ne sluteći da od biznisa neće biti ništa.

Prema pouzdanim informacijama, taj novac je kasnije završio u DPS-u, kao donacija za partiju, o čemu je Pinjatić i javno govorio.

“U toku su provjere u ovom predmetu, koji je nedavno formiran. Tačno je da operativna saznanja ukazuju da je novac završio u DPS-u, a sada se provjerava, ko je umiješan u sve to. Pinjatić će uskoro biti saslušan u specijalnom tužilaštvu, zbog sumnje da je prevario ruskog državljanina, a da je novac završio u DPS-u, kazao je naš sagovornik.

Pinjatić je javno ispričao da je firma koju je on oformio sa ruskim vlasnikom, isplatila 300 hiljada evra za kampanju DPS i da je to urađeno na zahtjev Svetozara Marovića. On je dodao da je firma bila napravljena da bi se pravila ekskluzivna naselja i da je ruski partner posle toga otišao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.