Đoković želi zamrzavanje sezone, Nadal i Federer se bune

1

Sezona u tenisu je, sada je već sasvim jasno propala. I da koliko sutra ne bude nigde na svetu niti jednog zaraženog od virusa korona, trebalo bi dosta vremena da se mašinerija ponovo pokrene, ali i da se privole uplašeni ljudi da dođu na stadione.

Od toga naravno slaba vajda pošto je ovo borba koja će trajati mesecima, ako ne i godinama, kako u kojoj zemlji. Samim tim suspenzija teniske sezone do 7. juna je čini se prekratka, jer malo ko očekuje da će se igrati taj čuveni turnir u Štutgartu kojim je planiran nastavak takmičarske godine prekinute pretnjom virusa korona. Šta više, sada su ugroženi i oni najveći. Rolan Garos se sam premestio za septembar, na opšte čuđenje i negodovanje teniskog sveta, jer Francuzi nisu nikoga do sebe konsultovali, dok Vimbldon još čeka i razmišlja.

Englezi vagaju li vagaju. a vreme teče. Kažu, nema šanse da se promeni datum (29. jun – 12. jul), već je jedina druga mogućnost otkazivanje do naredne godine, kao što su uradile Olimpijske igre u Tokiju. Negde na toj liniji je, kako se priča po teniskom svetu i Novak Đoković. Lider belog sporta, što na terenu, što po funkciji pošto je predsednik udruženja ATP igrača, smatra navodno da je ova sezona propala i da je treba zamrznuti.

Sa svoje pozicije moći Srbin polako gura tu ideju, a s obzirom da mu je već pošlo za rukom da promeni prvog čoveka ATP-a, možemo očekivati da na kraju ipak bude po njegovom. Kao i u tom obaranju Engleza Krisa Kermoda, tako su mu i ovaj put najveći klipovi u točku dva najveća rivala, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

1 Comment
  1. Rafa komentariše

    Ovo je sve dogovor sa kladionicama da se igra samo kad njima odgovara jer tada nema fudbala i svi igraju tenis. To im ne odgovara pa ubacuju tenis u sred septembra kad pocinju sve lige. Samo mi nije jasno ako odloze Wimbledon sta cemo mi,koji se kladimo na tenis,da radimo citavo ljeto kada se jedino moglo dobit na kladionicu?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.