Đoković predvodio igrače na tajnom sastanku, predstavljen ultimatum za US open

0

Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA), Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) i najbolji svjetski igrači održali su sastanak povodom predstojećih turnira na američkom kontinentu, prenosi “Marka”. Španski list piše da sastanak nije prošao dobro i da je bilo popriličnih sukoba mišljenja.

Marka ističe da je sastanak održan u tajnosti i da je na istom bilo razgovora o sudbini US opena i Sinsinatija.

Turnir iz serije 1.000 prebačen je iz Sinsinatija u Njujork, gdje bi na terenima Flešing Medouza trebalo da počne 22. avgusta, posle čega je zakazan i US open.

Teniser već neko vrijeme zahtijevaju da im USTA obezbijedi potvrdu da, po povratku u Evropu, neće morati u obavezan dvonedjeljni karantin jer bi on umnogome uticao na takmičarsku sezonu.

Očekivalo da se da to bude “gotova stvar”, ali je nedavno otkazivanje mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

Marka piše da je prvih 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijam veoma jasan stav – ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na US open.

To znači da će se najboljih 20 na ATP rang-listi povući sa turnira ukoliko navedeni zahtjev ne bude ispunjen.

Takođe, problem stvorila promjena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na koronavirus.

Podsjetimo, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od Ju-Es opena, a Novak Đoković i dalje nije donio zvaničnu odluku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.