Đoković pred US open: Sanjam kalendarski Slem – šansa je velika, pritisak ogroman

0

Novak Đoković je održao pres konferenciju u Njujorku uoči posljednjeg Grend slema u sezoni, koji počinje 30. avgusta.

Prvi rival srpskom teniseru biće neko od kvalifikanata, na putu ka najvećem cilju – da osvoji sve najveće turnira u jednoj godini.

Da li bio kalendarski Slem bio najveći uspjeh u karijeri, bilo je prvo pitanje…

„To je lako pitanje. Da, bio bi. Znam da je velika prilika preda mnom u Njujorku, gdje sam godinama unazad igrao dobro. Publika se vraća na stadion. Jedva čekam. Motivisan sam da igram najbolji tenis. Ali, idemo udarac po udarac. Sanjam da osvojim kalendarski Slem. Znam kako da mentalno uravnotežim stvari sa velikim očekivanjima, iako je pritisak ogroman. Ali, pritisak je privilegija, svakog dana radimo da bismo došli do šanse da osvojimo Grend slem ili pišemo istoriju“, rekao je Đoković.

U Njujorku nema Federera i Nadala…

„Osjeća se to. Nema ni Tima. Ali, tu su kvalitetni teniseri, poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa, to su tri glavna pretendenta. Grend slem je Grend slem“, rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo u kom momentu je shvatio da je osvajanje kalendarskog Slema moguće.

„Nakon što sam osvojio Australiju. Počeo sam godinu titulom. Ipak, Rolan Garos je za mene bio najveća prepreka. Nakon što sam osvojio Pariz, pomislio sam: ’U redu, nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu’. Šanse na Vimbldonu su mi svakako bile veće nego na Rolan Garosu. Da, to bi bio trenutak kada sam pomislio da je to moguće“, rekao je srpski teniser.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.