Đoković poručio Ivaniševiću: Hvala ti za sve prijatelju, volim te

0

Nakon pet godina saradnje rastali su se Novak Đoković i trener Goran Ivanišević.

Dvojac je zvanično debitovao na Vimbldonu 2019. i zajedno osvojio čak osam Gren slemova, čime je Đoković sa 24. trofeja postao rekorder bijelog sporta. Takođe, zajedno su proživljavali diskvalifikaciju na Ju-Es Openu te deportaciju iz Australije.

Sada je njihova saradnja završena, što je objavom potvrdio sam Đoković.

“Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Naša hemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u našoj igri koja je trajala… mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu prijatelju. Volim te”, poručio je između ostalog Đoković.

Podsjetimo, Ivanišević je osim Đokovića do sada trenirao Marina ČilićaTomasa Berdiha i Miloša Raonića. Nije poznato s kojim će teniserom ubuduće raditi, kao ni ko će trenirati srpskog igrača.

Nenad Zimonjić bio je sa Đokovićem na treningu u Beogradu te postoji mogućnost da ga prati na neke turnire, ali srpski mediji ne vjeruju da bi mogao da bude dugoročno rješenje. Takođe, uz Đokovića će biti i Karlos Gomez Erera, njegov prošlogodišnji sparing partner a sada agent.

Novak će prvi nastup bez Ivaniševića u taboru imati 7. aprila na Mastersu u Monte Karlu.

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.