Đilas izgubio sudski spor protiv Malog

1

Danas je održan glavni pretres u Prvom osnovnom sudu u Beogradu u krivičnom postupku koji je Dragan Đilas pokrenuo protiv Siniše Malog zbog krivičnog djela uvrede, koja mu je navodno pričinjena na konferenciji za štampu u Vladi Srbije 2019. godine – saznaju “Novosti”.

Dragan Đilas je tokom postupka tvrdio da je Siniša Mali izvršio krivično djelo uvrede zato što je na konferenciji za štampu izjavio “vjerujem u svoje argumente i to da je Dragan Đilas pljačkao grad Beograd, vjerujem da je ostvario veliku korist za sebe dok je grad tonuo…

Prethodnih nekoliko dana je i dokazano kako Đilas, Obradović i Jeremić ruše grad i to govori o tome koliko vole grad, odnosno koliko ga ne vole”, te je na pitanje novinara hoće li nastaviti da zove Dragana Đilasa “pljačkašem i lopovom” rekao:” Apsolutno, ja drugo ime za njega nemam, niti vidim da se on na bilo koji način ponaša nego tada”.

Sud je nakon sprovedenog dokaznog postupka, donio i javno objavio presudu kojom je oslobodio Sinišu Malog od Đilasove optužbe jer je nakon izvedenih dokaza našao da navodi iz Đilasove tužbe nisu dokazani, odnosno da Siniša Mali nije uvrijedio Dragana Đilasa.

Konkretno, sud je našao da navodi iz Đilasove tužbe nisu krivično djelo to jest da je Siniša Mali pričao istinu.

(Novosti online)


 

1 Comment
  1. Dušan BGD komentariše

    Ne bulaznite. Ko je pisao ovu vest?? Mali je mogao da bude oslobođen jer uvreda po zakonu više nije krivično delo, a ne jer je poverovao da je Mali dokazao da je Đilas nekakav lopov.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.