Djevojčica iz Kotora maltretirana na Tik Toku, ODT pokrenuo izviđaj

0

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo je predmet protiv nepoznatih izvršilaca u slučaju djevojčice iz jednog primorskog grada koja je već skoro tri mjeseca žrtva maltretiranja na društvenoj mreži Tik Tok, gdje joj se prijeti da će biti kidnapovana i da je niko ne može spasiti. Kako su kazali Pobjedi iz Tužilaštva, predmet je formiran zbog krivičnih djela neovlašćeno prikupljanje i korišeenje ličnih podataka i proganjanje.

-Preduzimaju se radnje u cilju identifikacije izvršilaca. Predmet je u fazi izviđaja- rekla je portparolka, državna tužiteljka Ana Marinović.

Ranije je majka djevojčice ispričala za Pobjedu da je neko na društvenoj mreži TikTok otvorio lažni profil na ime djevojčice gdje objavljuju vulgaran i opasan sadržaj. Nedavno su objavili njenu sliku, uz broj njene majke i napisali da je navodno nestala. Vijest je potom počela da se šeruje i na Facebook-u nakon čega je porodicu pozivala uznemirana rodbina i građani.

Djevojčica je, međutim, sve vrijeme bila kod kuće. Uplašeni roditelji su djevojčici ograničili kretanje, odnosno prate je svuda gdje se kreće. Porodica sumnja da je riječ o vršnjačkom nasilju, ali se, kako navode, do odluke tužilaštva ništa ne zna.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.