Dizdareviću i Omeroviću određeno zadržavanje do 72 sata

4

Bjelopoljcima Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenima za napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića, određen je pritvor do 72 sata. Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju donio je tu odluku zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Krivičnom prijavom je predstavljeno, kako je saopšteno iz ODT-a, da su Dizdarević i Omerović, sinoć od 20.00 do 20.15 časova, bili na “neprijavljenom javnom skupu- auto koloni u ulici 3. januara u Bijelom Polju”, kada je Sadiković prelazio ulicu tokom kretanja kolone.

“Osumnjičeni N.O. kada je upravljao putničkim vozilom, krenuo vozilom u pravcu oštećenog, i tom prilikom lica koja su se nalazila vozilu uputila oštećenom psovke, nakon čega je oštećeni, kada je prešao na drugu stranu ulice do parka krenuo ka vozilu, koje je bilo u pokretu, prišao licu koje je sjedjelo na prozoru vozila i ostvarilo kontakt s njim, nakon čega je osumnjičeni N.O. zaustavio vozilo, iz kojeg je istrčao zajedno sa osumnjičenim E.D. i sa drugim NN licima”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju ODT-a, oni su ga potom fizički napali, a od udaraca i guranja Sadiković je pao na asfalt, nakon čega su mu zadali više udaraca nogama u predjelu glave i tijela. Sadiković je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu.

4 Comments
 1. zdravko komentariše

  Treba ispitati ko je mladicima dao zadatak da napadnu novinara

  7
  5
  1. Ja komentariše

   Sad kad ovaj provokator muslimanski zna da su ga napali muslimani komšije da vudimo hoće li reći muslimanska balafurdija kao što je rekao za srbe koji ga nisu dirali koliko jesam li ja.nego je kolone auta iz koji su bila 3 prsta jer je to naš simbol isti on dočekivao sa 2 orsta da provocira.gnjida iz vijesti.BOJKOTUJTE TV VIJESTI I RTCG

 2. Realan komentariše

  TREBA SACEKATI DA PRAVI DOKAZI BUDU IZVEDENI NA POSTENOM I NEPRISTRASNOM SUDJENJU.DOKAZA IMA DOVOLJNO.SNIMCI KOJIH CE BITI IZ SVIH POZICIJA,SVJEDOKA VISE NEGO DOVOLJNO ,IZJAVE GLAVNIH AKTERA I MEDICINSKA DOKUMENTACIJA OSTECENOG.OVAJ SLUCAJ MOZE DA PRESUDI SUDIJA POCETNIK BEZ GRESKE. E ONDA JAVNOST NEKA IZVLACI SVOJE ZAKLJUCKE.SVE OVO DO SADA JE ZLONAMJERNO NAKLAPANJE PO DRUSTVENIM MREZAMA.

 3. Darko komentariše

  Ako je ova legenda otela zastavu neka su ga isprebijali Snimak govori da jeste .
  Sta cemo tad ?? Sto da posteni Sadikovic nece odgovarati ? Da nije odgovarao za stotine ljudi koje je popljuvao i oblatio ???
  Olos od novinara !!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.