Disciplina kičme

0

Piše: Saša Dr. Đurović

Pes je ostao bez kičme. Ako je onaj kog su istjerali iz partije govorio da je kičma, a jeste govorio, u pesu ostali samo dugmići.

Ne bih ja personalno o osobama koje ne poznajem, pa i o tom istjeranom ministru, ali vidio sam malo svijeta i malo političkih desavanja za 35 godina profesionalnog bavljenja političkom analizom, međutim onakvu drskost.. i aroganciju bez nekog pokrića, ne sjecam se da iše vidjeh..  Možda je bilo sličnih primjera posle drugog rata, da su tako, malo vlasti, demonstrirale komunjare. Možda, jer ne pamtim to vrijeme, ali vjerujem onima koji pamte pa mi pričali. A  nešto sam i čitao, učio. Ultimatumi tipa-ili ja ili on-, ako se radi o nekom činovniku ili operativcu u ministarstvu, pa.. to je neozbiljno. A i ko se koga boji još? Osionost, obraćanje u parlamentu Dritanu po prezimenu, ka’ na pašnjaku ?! Ni da ga je sam Bajden postavio tu đe je. A nije, ni 150i sekretar. Znao bih da jeste.

E sad, to izbacivanje treba uzet malo i s rezervom jer politika je prostitutka, a karaakter kurve je da nema karakter. Dakle, prethodno stoji ako je ta odluka rukovodstva pes-a autentična. Da li je pokazace vrijeme. Jer o Jakovu kao ni o Milojku i nemam oformljen stav, još uvjek. Da li su ili ne milo i Momir, pokazaće vrijeme. Brkove nemaju  a ni brtivuline ne vade. Ono što znam je da u bratskoj Srbiji egzistira sinonim za seosku ludu kog zovu „ludi milojko“. Ovaj je sve osim lud, ali koliko je pametan, ne znam, pokazaće vrijeme. Je li lukav jeste, ali koliko je politicki pametan, taj osvajač ženskih srca od Aljaske do Australije? Vrijeme je majstorsko rešeto. A do tad neke rešetaju radinka ćinćur i pogotovo konkretna i prilično politički vješta Jevrosima. Vidjeh je skoro u gotovo dvosatnoj emisiji, od nje bi u politici, moglo bit nešto.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.