Diktatura se nastavlja: Medojevića kaznili još dva mjeseca zatvora!

Diktatura se nastavlja: Medojevića kaznili još dva mjeseca zatvora!

Lider DF-a, Nebojša Medojević kažnjen je sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

To se navodi u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Višeg suda.

“Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, prema svjedoku N.M., a nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rješenjem sudije za istragu ovog suda, određeno je stavljanje u zatvor zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva koji je formiran povodom javno iznijetih navoda svjedoka putem saopštenja političke stranke PZP objavljenog na portalima www.promjene.org. i www.in4s.com, dana03.05.2017. godine, te tvrdnji u javnosti o učešću M.K, GSDT u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991 i 1992 godine”, navodi se na sajtu Višeg suda u Podgorici.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ona zbog koje se od petka nalazi u nalazi u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100. 000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

“Zatvor traje dok svjedok N.M., pristane da svjedoči ili dok njegovo svjedočenje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva mjeseca računajući od dana i časa lišenja slobode”, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *