DF: Suzana Mugoša odbila vještačenje Sinđelića, koji sad tvrdi da je psihički bolesnik

0

Nakon što se u medijima pojavila vijest da je svjedok saradnik Saša Sinđelić u županijskom sudu u Vukovaru preko svog advokata zatražio da bude psihijatrijski vještačen, kojom prilikom je sudu dostavljena medicinska dokumentacija da se radi o psihičkom bolesniku, postavljamo pitanje crnogorskoj javnosti i pravosuđu kako se dogodilo da je Sinđelić bio zdrav u Crnoj Gori, a da je u Hrvatskoj psihički obolio, saopštili su iz Demokratskog fronta.

“Posebno je zanimljivo kako sad Saša Sinđelić priznaje da ima dijagnozu mentalnih bolesti, dok je u podgoričkom Višem sudu sa prezirom odbacivao svaki vid i insinuacije da se radi o neračunljivoj osobi. Treba li podsjetiti da je sudsko vijeće na čelu sa Suzanom Mugošom odbilo predlog za psihijatrijskim vještačenjem Saše Sinđelića koji je podnio advokat Miroje Jovanović.

Ili treba podsjetiti da je predsjednik Višeg suda Boris Savić dodijelio status svjedoka saradnika psihički bolesnoj osobi i to pod lažnim imenom Aleksandar, a da mu je sudija Suzana Mugoša potvrdila status svjedoka saradnika, tj. da je njegovo svjedočenje proglasila istinitim.

Sad dobijamo ekskluzivu iz županijskog suda u Vukovaru kako Saša Sinđelić uvjerava sudsko vijeće da je lud, a uz to prilaže i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, koju je Suzana Mugoša sve vrijeme trajanja sudskog postupka ignorisala, a sad znamo i zbog čega.

Ovo je još jedan od pokazatelja da je DF sve vrijeme ove tragikomične pravosudne montaže bio u pravu kad je ukazivao na posrnulost crnogorskog pravosuđa i njegovu apsolutnu zavisnost od Mila Đukanovića. I dok se navodno u Apelacionom sudu “pažljivo” čitaju žalbe odbrane, svakodnevno isplivavaju novi dokazi zloupotreba službenog položaja čelnih ljudi u SDT-u i Višem sudu koji su namjerno odbijali dokaze koji su rušili presudu.

Tako i danas Milivoje Katnić skriva dokument koji je dobio od Višeg javnog tužilaštva Republike Srbije, a sudija izvjestilac Seka Piletić nas preko sajta Apelacionog suda poziva da mi dostavimo taj dokument, iako ga ona može pribaviti službenim putem za manje od 5 minuta. Zato i ne čudi što značajni djelovi crnogorskog pravosuđa sve više poprimaju dijagnozu Saše Sinđelića, posebno ako se imaju u vidu posljednji javni nastupi Milivoja Katnića.

Možda je Tajnovidac iz Bajramovice imun na Korona virus, imajući u vidu da nam je preporučio da ne pijemo Coca colu iz frižidera i sladoled iz zamrzivača, ali svakako bi bilo korisni da se istom trošku uradi zajedničko vještačenje Sinđelića i da makar ustanovimo ko je koga zarazio, kazali su iz DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.