DF: Sramota je da tužilaštvo ne smije da procesuira sina Zorana Lazovića

0

Demokratski front najoštrije osuđuje odluku Osnovnog državnog tužilaštva da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Marka Lazovića, sina Zorana Lazovića, koji je u aprilu prošle godine na utkamici KK „Budućnost“ – KK „Crvena Zvezda“ javno linčovao jednog navijača Crvene Zvezde, što je osim gledalaca u SC „Morača“ vidio i milionski auditorijum u regionu.

“Ovo je još jedan od pokazatelja potpunog posrnuća pravosudnih institucija koje u strahu od Zorana Lazovića donosi sramne odluke zbog kojih će nadležni u tužilaštvu kad tad krivično odgovarati. Očigledno da je telefonski razgovor između Zorana Lazovića i Duška Golubovića, u kojem ovaj prvi, nekadašnji portir u „Imaku“, objašnjava svoje metode prevaspitivanja vjernika SPC – a, djelovao veoma upozoravajuće za ODT, i kao posledicu toga imamo ovakvu kriminalnu odluku zasnovanu na potpunom odsustvu prava i pravde.

Treba li podsjećati da je isto ovo Tužilaštvo u Podgorici podiglo optužni predlog protiv Milana Kneževića jer se na protestima DF – a 17. oktobra 2015. pasivno suprostavio protivustavnom i protivzakonitom upadu policije na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, zbog čega je osuđen na sedam, a onda na četiri mjeseca zatovra koja je odslužio u ZIKS – u.

Treba li podsjetiti da je isto ovo Tužilaštvo podiglo otpužni predlog zbog verbalnog incidenta u holu Skupštine protiv Milana Kneževića, Branka Radulovića, Marine Jočić i Milutina Đukanovića, nakon čega je Milan Knežević sramnom presudom sudije Željke Jovović osuđen na četiri mjeseca kućnog pritvora, a ostalih troje poslanika na šest mjeseci uslovne zatvorske kazne.

Ili možda treba podsjetiti da je ovo Tužilaštvo, bez skidanja imuniteta 27. decembra odredilo pritvor Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću i Milunu Zogoviću? Naravno da treba, jer ovo pravosudno zastiđe postaje legitiman krak kriminalne režimske hobotnice koji se dominantno obračunava sa DF – om kao najvećim protivnikom Mila Đukanovića.

Ali zato Marko Lazović nije ni disciplinski, a kamoli krivično odgovarao, jer izgleda u režimskom Montenegru postoji nepisani zakon, da je svako ko navija za Crvenu Zvezdu ili Partizan, Srbin ili Crnogorac, koji je vjernik SPC, legitimna meta linča i represije koji ne prestaje.

Ono što nalogodavcima ove antipravoslavne i antisrpske kampanje mora biti jasno da se kraj diktatoru približio, i da su uzaludni napori njegovih kriminalnih kerbera iz policije i pravosuđa da odlože demokratske procese. A onda će tek da se pokrene žrvanj pravde koji nikog neće poštedjeti, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.