DF: Sramna odluka o nagradama vladajućih poslanika

0

Iz Demokratskog fronta DF poručuju da je to što su 42 poslanika vladajuće koalicije za decembar dobili varijabilu od po 400 eura, sraman čin.
U vremenu kada ti isti poslanici ukidaju brojna socijalna davanja, nije pošteno da sami sebe nagrađuju, i da to kriju od javnosti koja ih i finansira, kazali su iz DF-a na press konferenciji.
“Voditi restriktivnu finansijsku politiku, uvoditi povećanje PDV-a, uvoditi razne akcize i takse sa kojima se vrši direktan udar na budžete svih građana. Takođe, uskratiti nadoknade majkama sa troje i više djece a onda ti isti poslanici koji su to uradili odlučuju da dobiju finansijske nadoknade za svoj rad koji je u protekloj godini bio minoran – to nije fer i nije korektno”, kazao je šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović.
Poslanica DF-a Branka Bošnjak ističe da su duboko protiv te odluke.
“Bili smo mnogo aktivniji od njih, ali smo mi duboko protiv ove odluke. Smatram da ova odluka ne treba da postoji i da treba da se ukine. Sa pravnog aspekta je vrlo diskutabilna, jer ovu odluku nije donio Administartivni odbor”, zaključila je Bošnjak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.