DF specijalnom tužiocu: Katniću, batina ima dva kraja, čikamo vas da nas osudite!

DF specijalnom tužiocu: Katniću, batina ima dva kraja, čikamo vas da nas osudite!

Poslanici Demokratskog fronta optužili su danas specijalnog tužioca Milivoje Katnića da je partijski vojnik DPS-a i da ne želi da se obračunava sa kriminalom, već samo sa najvećim političkim subjektom u Crnoj Gori. Oni su naveli da Katnić vodi rat protiv njih, a da Mila Đukanovića i ostale koji pljačkaju narod ne smije ni da privede.Tražili su od Katnića da kaže čiji je kokain koji je zaplijenjen u kontejneru kompanije Voli. Saopštili su i da Katnić ne smije ući u fabriku duvana u Mojkovcu.
Poslanik DF-a i jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić je kazao da se ta politička grupacija nikoga ne plaši.
– Progon DF-a je pokrivalica za svađu koju ste unijeli među klanovima, među “škaljarcima” i “kavčanima”. Nemam ja ništa s tim klanovima, oni su radili za DPS. Mislite da je bilo neke razlike između njih, 2006. godine, pa i jedni i drugi su podržavali nezavisnu Crnu Goru. Nijedan od njih nije član DF-a niti je podržavao moju politiku. Vi ste te ljude zavadili, sada ih hapsite, a šta mislite, ako nekog trenutka oni kažu, a nijesu ni malo naivni, niti su im finansije problem, pa da umjesto ovoga što se međusobno istrebljuju, da se malo usmjere i na nekog drugog. To nije prijetnja ni vama ni onom vašem ofarbanom saradniku Saši Čađenoviću, ali je to neka pouka svima nama da treba da bude neselektivna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne jedna kad su u pitanju političari, ne druga kada su u pitanju prijatelji koji mogu da rade kokain, preko jedne ili druge firme, a treća prema onima koji su izgubili podršku ANB-a i vodećih političara DPS-a. Nikakvo zlo vam ne želim, ali ona batina koja ima dva kraja, znajte da onaj drugi kraj bi mogao neko da dohvati snažnije, rekao je Mandić.

On je kazao da Katnić priča kako brani državu od DF-a i od strašnog ruskog uticaja, a koliko sinoć bivši poslanik DPS-a Đoko Pinjatić kaže da su Rusi finansirali DPS.
– Dakle, gospodo iz DPS-a one rezultate od prije i poslije referenduma treba da pripišete ruskim parama koje sada nekako hoćete nama da prebacite. Ni vi koji ste u Tužilaštvu ne bi danas bili tu gdje ste da nije bilo ruskih para kojima su finansirane pobjede DPS-a. Ti isti Rusi su vam pomogli da napravite nezavisnu Crnu Goru, a to što ste se u međuvremenu prodali nekome drugome to je vaš problem. Nije vam to ni prva ni posljednja politička prostitucija koju ste uradili. Pogladila vas je američka ambasadorka po ćeli i rekla da ste dobro obavili posao. To nije naš put, mi nikad nikoga nijesmo izdali i vi znate da nas ne možete pobijediti. Čikamo vas, slobodno nas osudite. Mi znamo da iza svega stoji politika i prema njoj ćemo se odnijeti kako procijenimo, a mislimo da je najbolje da to uradimo na tradicionalan način, poručio je Mandić.
On je istakao da je i on bio vojnik na dubrovačkom ratištu ali da njega, za razliku od Katnića, niko ne optužuje za ratne zločine.
– Razlike su među nama i u tome što ste vi prijetili da ćete meni staviti crni barjak na kuću, a ja se toga ni najmanje ne plašim, rekao je Mandić.
Poslanik Nebojša Medojević ocijenio je da je Kantić prije godinu dana tražio njegovo hapšenje, a danas godinu kasnije, nema nijedan dokaz protiv njega.
– Katnića ne poznajem lično. On je bio u studentskom domu, ali bio je student koji je studirao desetak godina Pravni fakultet. Ja sam svoj Elektrotehnički fakultet završio za pet godina, tako da se nijesmo sreli u studentskom domu, ali sam čuo priče o gospodinu Katniću, o razbijanju ormara glavom, penjanju uz jarbole…To što su ljudi kao Milivoje Katnić radili civilima u Cavtatu je najveća sramota Cne Gore. Zašto nijeste otvorili jednu istragu protiv kuma, vlasnika firme Glosari? Zašto nijeste otvorili jednu istragu protiv pobratima Zorana Lazovića, koji je glavni švercer cigareta i droge u Crnoj Gori? Zašto nijeste otvorili istragu čiji je kokain u kontejneru Volija? Nećete da se bavite kriminalcima ali ste poslali specijalce u moj stan. Gospodine Katniću vratiću vam to. Pamti pa vrati. Vratiću vam ovo što ste radili protiv moje porodice za račun braće Đukanović. Nećete mirno čekati dok se obračunavate sa poštenim ljudima u Crnoj Gori, a evo vam ga Vrhovni državni tužilac, neka kaže je li Nebojša Medojević kriminalac ili patriota Crne Gore. Neće vam ovo proći, nijesam vam ja ni Milo ni Aco. Platićete ovo što radite protiv nas, rekao je Medojević.


Milan Knežević je kazao “uhapsite Đukanovića ako smijete, uhapsite Igora Lukšića jer je i on imao puna saznanja, pođite u Beograd i uhapsite Sveta Marovića, ako smijete”.
-Ne, vi ste postali Tužilaštvo protiv DF-a, ali je sinoć Đorđe Pinjatić objasnio kako DPS krade, kako uzima od investitora, i kako pobjeđuje. Ovakva vam je svaka pobjeda“, rekao je Knežević.
Poslanik Branko Radulović je podsjetio da je podnio više krivičnih prijava ali da Katnić ne smije da ih procesuira jer vode do Đukanovića.
-Katniću, ako ovako nastavite, nećete umirati kao ostali narod, a to je najveće prokletstvo crnogorsko, rekao je Radulović.
Poslanik Slaven Radunović je naglasio da je Katnić u obračun sa DF-om uvučen od strane bandita, nekih penzionisanih, a nekih sadašnjih pripadnika ANB-a.
– Dio ste udruženog zločinačkog poduhvata protiv DF-a. Radite na uništavanju najvećeg političkog protivnika DPS-u. To radite tako što podižete optužnice i zloupotrbljavate svoju moć da možete svakoga da uhapsite. Nećete se lako s ovim nositi. Meni ste na porodicu udarili, dijete koje nema ni prekršajni postupak i njegove kolege, strpali ste u zatvor. Hoćete da pošaljete portuku da uplašite sve, jer ste siledžija. Budite sigurni, ovo je Crna Gora, ovo vam ovako neće proći, naveo je Radunović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *