DF predložio: Odbor da se bavi Katnićevim ratnim poduhvatima

0

Demokratski front smatra da bi Skupština Crne Gore trebalo da formira anketni odbor koji bi, kako je rekao jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić, utvrdio činjenice u vezi sa ratnom prošlosti Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.
Mandić je, na početku današnje sjednice Skupštine, kazao da je na zahtjev tog saveza održana sjednica Kolegijuma, nakon što je na osnovu „izgovorene riječi“ u Skupštini jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević dobio poziv da, da izjavu povodom njegovih stavova o ratnoj prošlosti Katnića.
Mandić je kazao da će se Medojević odazvati pozivu Specijalnog državnog tima nakon završetka parlamentarnog zasjednja.
On je kazao da su predstavnici DF-a tražili od predsjednika Ivana Brajovića i od Skupštine da u parlament dođu Katnić, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji su, kako je naveo, odgovorni za situaciju koja veoma komplikuje sve odnose u Crnoj Gori.
„Tražili smo od predsjednika parlamenta da obezbijedi njihovo prisustvo kako bi pred licem cijele Crne Gore mogli da polemišemo na temu upotrebe tužilaštva u političke svrhe, za pokušaj tužilaštva da parlamet podredi sebi“, kazao je Mandić.
On je kazao da je DF otvorio i temu formiranja anketnog odbora koji bi se bavio utvrđivanjem činjenica vezanih za ratnu prošlost Katnića i da bi to zasjedanje moglo biti održano u januaru.
„Kako bi Katnić zajedno sa osobama koje bi došle u parlament iz Hrvatske, Crne Gore i drugih, odgovorao na naša pitanja. Moramo zaustaviti tog čovjeka jer vidimo njegovu namjeru“, rekao je Mandić.
On je kazao da se DF se vratio u Skupštinu jer nije uspio da objedini sve opoziconje snage oko ideje organizovanja protesta kako bi se izvršio pritisak na vlast, i došlo do prelazne vlade i prvih demokratskih izbora.
„Nakon naših nastupa dio režima predvođen Katnićem daje sve od sebe da iz Skupštine udalji DF“, rekao je Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.