DF posvećen poruci Mitropolita Amfilohija: Ili pada zakon ili pada bezbožnička Vlada!

0

“Mi iz DF ne vjerujemo ništa komunističkoj i antihrišćanskoj Vladi Crne Gore. Oni su se više puta pokazali nepouzdanim i spremnim za prevaru. Ostajemo do kraja posvećeni poruci Mitropolita Amfilohija: Ili pada zakon ili pada bezbožnička Vlada. Komesar Verhelji koji dolazi iz hrišćanske partije Mađarske je vrlo jasno rekao da država nema šta da se miješa u organizciju, ustrojstvo i djelovanje Crkve i da je to pitanje kanonskog prava i za to je nadležan Vaseljenski Patrijarh, a ne bilo koja partija ili partijski Predsjednik“ , saopštio je jedan od lidera Dmeokratskog fronta Nebojša Medojević.

On je kazao da je DF veoma zadovoljan jer je EU ponovila njihove argumente iz Skupštine kada su upozoravali vladajuće partije da ne ulaze u ovako grubo kršenje Ustava i evropskih standarda.

Komesar Verhelji nam je rekao da je imao razgovor sa Premijerom Markovićem i da mu je on rekao da je spreman da stavi van snage primjenu zakona dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom. I Sudom za ljudska prava u Strazburu. Predstavnici DF su jasno istakli da to za nas nije dovoljno i da mi stojimo iza stava Crkve da je uslov svih uslova za mirno rješenje krize povlačenje zakona.

Jasno smo prenijeli poruku Crkve i vjernog naroda da se sramni zakon ODMAH stavi van snage.

„Ja sam upoznao Verheljija o namjeri Đukanovića kao poslednjeg komunističkog diktatora da suspenduje Ustav i da direktno stavi pod komandu sve grane vlasti i otvoreno uvodi diktaturu u Crnoj Gori. Ovdje se vodi bitka za temeljna ljudska prava i DF je do kraja posvećen zaštiti naše pravoslavne hrišćanske crkve, naše tradicije i našeg identiteta„, zaključio je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.