DF o skupu lidera regiona u Beogradu:Umjesto saveznika, Milo izabrao lažnu državu Kosovo

0

Demokratski front pozdravio je današnji skup lidera Srbije, Grčke, Rumunije i Bugarske, istih onih balkanskih država koje su prije više od sto godina zajedno oslobodile hrišćane sa ovih prostora od otomanske okupacije. Ono u čemu se ovaj skup razlikuje od tadašnjeg zajedništva u borbi protiv okupatora je da je mjesto koje je tada sa ponosom zauzimala Kraljevina Crna Gora danas bilo upražnjeno u ovom vremenu izdaje predaka, suštine i tradicionalne Crne Gore.
“A treba i podsjetiti da je Crna Gora, prije nešto više od 100 godina, prva krenula u oslobađanje balkanskog prostora od otomanske imperije i izbacanje okupatora sa Balkana. Danas, za ovim balkanskim stolom, na mjestu gdje se odlučuje o sudbini regiona, Crne Gore nema, jer se ona pokušava silom izmjestiti iz svog prirodnog, istorijskog toka. U takvoj situaciji se nalazimo voljom marionetske vlasti u Crnoj Gori, koja je ovu zemlju vezala za sudbinu lažne države Kosovo, i čitavu budućnost podredila upravo tom cilju. Dakle, umjesto istorijskih partnerstava koja su utemeljili naši slavni preci, Milo Đukanović i Duško Marković su odabrali saradnju sa jednom lažnom državom, mafijaškom tvorevinom koja predstavlja tačku razdora na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju.
DF najoštrije osuđuje anticrnogorsku, podaničku i marionetsku spoljnu politiku vlade Crne Gore koja je dovela do toga da se konfrontiramo sa tradicionalnim saveznicima, a okrećemo se nekim lažnim državnim tvorevinama i državama koje nijesu istorijski saveznici CG.
“Vjerujemo da će ovaj skup u Beogradu, kao i budući najavljeni skupovi, učvrstiti partnerstvo vodećih balkanskih država, u kojima živi većina pravoslavnog stanovništva, kao što je i slučaj sa CG. Zbog pogrešne politike aktuelnog režima, današnju Crnu Goru će zaobići čitav niz važnih projekata koji će se realizovati između Srbije, Grčke, Rumunije i Bugarske, a koji će dovesti do značajnog popravljanja kvaliteta života i otvaranja novih radnih mjesta. Primjera radi, najavljeni gasovod iz Rusije, koji bi trebao da prelazi preko Balkana, kao i velike najavljene investicije iz Kine, očigledno će u najvećem dijelu zaobići one koji su voljom vlastodržaca odlučili da ostanu izvan ovog velikog balkanskog partnerstva. Kao tradicionalna politička opcija, DF veoma drži do naših provjerenih istorijskih saveznika, i vjeruje da se na takvim temeljima mogu graditi najbolji mogući odnosi i sa drugim državama”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.