20. 10. 2018. - 0:34

FLEŠ

DF o planu Demokrata u URA: Ambasada podvodi pojedince iz opozicije Milu Đukanoviću

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović komenatrišući plan Demokrata i Građanskog pokreta URA ocijeno je da je očigledno, stigla jasna i precizna naredba iz ambasade da ne samo da se moraju vratiti u parlament, nego i pokazati određenu dozu kooperativnosti.
“Koliko smo mogli da zaključimo iz onoga što se pojavilo u medijima, u planu su neki razgovori Demokrata i Građanskog pokreta URA sa DPS-om, uz pomoć međunarodnog faktora. To sve podsjeća i liči na onaj dogovor DPS-a i takozvane građanske opozicije iz 2015. godine, uz pomoć Hanovog prethodnika Filea, koji je završio ulaskom dijela opozicije u tzv. vladu izbornog povjerenja”, naveo je Đukanović.
Prema njegovim riječima iz ponuđenog dokumenta se prepoznaje da je GP URA i Demokratama naloženo da se vrate u parlament, iako su se zakleli da tamo, bez novih izbora, neće ulaziti, jer “za Demokrate data riječ je ravna zakonu”.
“Podsjećamo da je “suvi” bojkot, bez bilo kakvih drugih radnji, kao što su protesti ili opoziciono akciono jedinstvo, više mjeseci bio jedina politika Demokrata i GP URA. Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada i međunarodna zajednica koja i sada, kao i 2015. godine, traži pojedince u opoziciji koje potom podvodi režimu ostvarujući političke ciljeve njihovih vlada, a koji su se do sada, po pravilu pokazali štetni za građane i opozicione stranke”, zaključio je on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *