DF napustio sjednicu: Podrška za Vanju Đurišića

0

Odbornici Demokratskog fronta su napustili sjednicu Skupštine Glavnog grada u znak podrške porodici Vanje Đurišića, koji već peti dan štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu.
Aleksandar Sekulić (DF) je istakao da je Đurišić “u ozbiljnom zdravstvenom stanju” i apelovao da se gradonačelnik i služba Skupštine hitno uključe u rješavanje problema.
“Meni kao opozicionaru nije problem da vas zamolim da se krene u rješavanje problema i da se napokon počne poštovati pravo privatne svojine…Ako Skupština …zajedno sa gradonačelnikom i njegovim timom za to nema volju i želju, mi ćemo u znak podrške Đurišićima napustiti današnje zasijedanje”, kazao je Sekulić.
Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je pozvao Đurišića da prestane sa štrajkom i da sačuva svoje zdravlje.
“Naše službe su radile profesionalno u dijelu koji je naša nadležnost. Trenutno je sporna imovina u Katastru upisana kao vlasništvo Glavnog grada i po tom pitanju, vlasništva , eksproprijacije… se vode četiri postupka pred nadležnim državnim organima…Molim sve koji vode postupke da ih što prije riješe”, istakao je Stijepović.
Odluke nadležnih državnih organa će, kako je istakao, za gradsku upravu biti obavezujuće.
Direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić je kazao da je nesporna činjenica da je imovina upisana na Glavni grad, a na korišćenje Đurišića.
(vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.