DF: Kriminalni režim iskompromitovao i mornaricu, ministar da podnese ostavku

0

Nakon što je juče na školskom brodu Jadran pronađeno 50 kilograma kokaina, iz Demokratskog fronta pozivaju ministra odbrane da podnese ostavku.

“Pošto pripadnici NATO pakta decenijama, od Vijetnama do Avganistana, aktivno učestvuju u švercu ogromnih količina droge, došao je red i na Crnu Goru da postane dio te “priče”. Šverc droge je ionako jedna od omiljenih disciplina crnogorskog režima i klanova vezanih za njega, a ulaskom u NATO dobili su jakog partnera u “poslu”.

Skandal koji se desio na vojnom brodu “Jadran” logična je posljedica moralnog srozavanja i Crne Gore i njene vojske, koje neprekidno traje od stvaranja privatne države Mila Đukanovića. Hrabrost, odanost, čast, i druge vrijednosti koje su krasile vojnika u CG iščezle su u godinama nakon brutalne agresije NATO na našu otadžbinu. Upravo je ideja bila da se kod pripadnika naših oružanih snaga zatre svaka vrsta patriotizma, a da služenje tuđim interesima postane jedini prihvatljivi model ponašanja.

DF poziva ministra odbrane da odmah podnese ostavku na ovu funkciju, ako mu je ostalo i zrno časti, i da makar na taj način neko demonstrira javnu odgovornost za kriminal koji se pojavio i tamo gdje niko nije očekivao. Nekadašnji ponos oružanih snaga – ratna mornarica- danas je teško iskompromitovan, zato što oni koji upravljaju ovom zemljom ne drže ni do časti ni do vojske, nego su preko noći postali milijarderi baveći se švercom droge, cigara, akciznih roba, i raznim drugim kriminalnim radnjama. Zato se i postavlja pitanje koliko je dosad prošvercovano droge sa onih nekoliko preostalih brodova i patrolnih čamaca, ako se ovolika količina prevozi školskim brodom.

Vidjećemo kome će se prikačiti droga pronađena na “Jadranu”, ali pošto je režim odabrao da Saša Čađenović upravlja ovom akcijom ne bi nas iznenadilo da ponovo angažuju nekog svjedoka saradnika, poput Saše Sinđelića, koji bi prstom upro u neku poželjnu metu. U to nas uvjerava i sama činjenica da se SDT proglasilo nenadležnim kada je kokain pronađen u kontejnerima kompanije ,,Voli”, kada niko nije uhapšen, a ovdje izigravaju agilnost pa su odmah osumnjičili i uhapsili nekog podoficira”, navode iz DF.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.