DF: Cijela Crna Gora je čula da je Neno nosio pare Ivici!

DF: Cijela Crna Gora je čula da je Neno nosio pare Ivici!

Narodna poslovica da “vrana vrani oči ne vadi” svoj puni smisao dobila je na sjednici Tužilačkog savjeta na kojoj je konstatovano da je SDT u slučaju Nena Vujoševića sprovelo nezavisnu i efikasnu istragu koja je rezultirala optužnicom protiv nekadašnjeg sekretara u VDT-u.

Posebno je zanimljiv dio saopštenja u kojem se navodi da je sjednici prisustvovao GST Milivoje Katnić koji je članove Tužilačkog savjeta upoznao sa rezultatom istrage protiv Nena Vujoševića.

Da nije tragično, bilo bi smiješno, da sjednicom Tužilačkog savjeta predsjedava Ivica Stanković osumnjičen da je preko Vujoševića reketirao Duška Kneževića. A istragu vodi Milivoje Katnić koji je preko Nena Vujoševića podsticao Duška Kneževića da objavi snimak: “jer njemu ništa nije dao.”

A to znači da je Stankoviću dao, što je uostalom čula čitava Crna Gora, jedino nije tužni Tužilački savjet. Pošto sa razloga sumnjamo da je GST Milivoje Katnić prisustvovao sjednici na način što je po starom dobrom običaju izvadio iz ladica fascikle “pacifikovanja” za jedan broj članova Tužilačkog savjeta, tražimo da Ivica Stanković objavi stenogram da bi se crnogorska javnost još jednom uvjerila zašto ovo navodno nezavisno tijelo treba pod hitno rasformirati.

Umjesto da Ivica Stanković, Milivoje Katnić i Lidija Vukčević budu u optužnici zbog korupcije u tužilaštvu, oni su izgleda onima koji treba da ih razriješe zaprijetili optužnicom. I kao posljedica Katnićevog “obrazloženja” dobivamo saopštenje da treba da vjerujemo Tužilačkom savjetu a ne sopstvenim ušima koje su čule kako Neno Vujošević jasno saopštava i potvrđuje da novac koji dobija od Duška Kneževića ide za Ivicu Stankovića. Isti je slučaj i sa “Kovertom” gdje se na snimku jasno čuje da Duško Knežević daje konvertovanih 100 hiljada dolara Migu Stijepoviću da ih ovaj odnese Milu Đukanoviću.

Jedino to niko ne vidi niti čuje u Savjetu i Tužilaštvu.I dok ugledni ćutolozi iz Savjeta nastavljaju s dostojanstvenim ćutanjem, sigurni samo u svoje sinekure i život u sjenci diktatora, mi ostali prisustvujemo ubrzanom raspadanju posljednjih ostataka nečega što je podsjećalo na državu. A treba li uopšte pomenuti da nijedan od ovih vrsnih pravnika iz Savjeta nije imao hrabrosti da upita Milivoja Katnića kakav je to dokument dobio od nadležnih organa Republike Srbije, a koji obara kriminalnu presudu u tzv. državnom udaru.

Ili šta je Milivoje Katnić odgovorio povodom dobijenog dokumenta u vezi ove institucionalne montaže u kojoj je on igrao glavnu ulogu? Ali pošto crnogorskim pravosuđem hara virus ćutanja, očigledno da ćemo u narednom periodu morati da ga vakcinišemo odgovarajućim dokumentima istine, jer kakva god bila, istina je uvijek ljekovita.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *