Dežurni DPS analitičar izgubio kompas: Priviđa mu se da Vučić kontroliše litije

0

“Sve dok Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori ima snažnu podršku zvaničnog Beograda i Moskve, uz tako visok stepen homogenosti srpskog biračkog korpusa u Crnoj Gori, teško da se možemo nadati nekom kompromisu“, ocijenio je za Portal Analitika predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) Zlatko Vujović.

„Ključni akteri koji kontrolišu protestne litije nijesu u Crnoj Gori, već van nje, a njihov interes je prerastanje protesta u sukobe“, rekao je Vujović.

Kako je dodao, posebno je primjetno kako se državni aparat Srbije stavio u funkciju podrške protestima SPC.

“Naravno, uz sve ovo moramo imati u vidu ogroman priliv gotovine o kojoj se ne vodi zvanična evidencija”, istakao je on.

Vujović je naveo da je problem Demokratske partije socijalista (DPS) i državnih struktura što imaju problem da otvoreno ukažu na one koji u najvećoj mjeri kontrolišu proteste, a to je, prema njegovom mišljenju, srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

“Označavanje srpskog predsjednika trebalo bi da prate konkretne diplomatske reakcije. Ovako se stiče utisak da ih je strah da to učine, a strah podstiče njihove protivnike da budu agresivniji”, smatra Vujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.