Detektiv Vučić Petrović ekskluzivno za Borbu: Neka me javno spale u centru Podgorice ako nije istina sve što sam otkrio o Duškovom ubistvu!

0

“Sve što sam napisao u izvještaju o ubistvu Duška Jovanovića je gola istina. Ako nije istina ono što sam istražio i napisao u izvještaju, spreman sam da me javno spale u centru Podgorice”, saopštio je u ekskluzivnoj izjavi za Borbu, detektiv Vučić Petrović, koji je otkrio nove detalje o likvidaciji prvog čovjeka DAN-a.

U ubistvu Duška Jovanovića učestvovali su italijanski kriminalci Đordano Đuzepe, Antonino Priccoco i Gioele Carmelo Mangiola, dok je Damir Mandić bio saučesnik, piše u izvještaju koji je sačinio ovaj privatni detektiv, a koji se nalazi u Specijalnom tužilaštvu Crne Gore.

“Odlučio sam se da istražim taj teški zločin, zbog samog Jovanovića i njegove hrabrosti da povede Crnu Goru u društvo evropskih zemalja. Evropska unija je uporno ponavljala da to ubistvo treba da se istraži. Motiv mi je bio da pomognem u razjašnjavanju tog zločina i dam doprinos Crnoj Gori u evropskim integracijama pošto je taj slučaj označavan kao prepreka. Sve je u rukama tužilaštva i ubijeđen sam da će istina uskoro izaći na vidjelo dana. Ako nije istina ono što sam istražio i napisao u izvještaju, spreman sam da me javno spale u centru Podgorice, poručio je Petrović.

Kaže i da je dovoljno saopštio u ovom obraćanju.

“Prepuštam nadležnim službama da ispoštuju zakon i utvrde činjenice koje sam im u tom izvještaju naveo. Hvala što ste me pozvali, više ništa ne mogu da kažem. Želim svima svaku sreću ovoga svijeta, rekao je Petrović.

Đordano Đuzepe je ispalio smrtonosne hice u Duška Jovanovića. Priccoco i Carmelo su, kao i Đuzepe, članovi italijanske mafije “Sakra korona unita”. Motiv za ubistvo Jovanovića je bilo njegovo pisanje o švercu cigareta devedesetih godina.

U izvještaju piše, što je već objavljeno, da su nalogodavci braća Milo i Aco Đukanović, a da je novac za likvidaciju obezbijedio Stanko Subotić.

Tragom ovog izvještaja, specijalno tužilaštvo je od kolega iz Italije tražilo određene provjere za pomenuta lica, kao i njihov DNK, a dokumentacija koja je dobijena iz Rima uskoro treba da bude prevedena. Kako saznajemo, tužilaštvo će se ubrzo oglasiti i saopštiti da li su navodi iz izvještaja potvrđeni dokumentacijom koja je stigla iz Italije.

Marković i Pažin koji je osudio Duška Jovanovića na dan ubistva

U izvještaju se navodi i da je vlast formirala Ko­mi­si­ju za pra­će­nje po­stu­pa­nja nad­le­žnih or­ga­na u is­tra­ga­ma pri­jet­nji i na­si­lja nad no­vi­na­ri­ma samo da se ne rasvijetli ubistvo Duška Jovanovića.

“Osnivanje Komisije čiji je predsjednik Nikola Marković iz Dana je u funkciji stvaranja privida u javnosti da se država Crna Gora stvarno zalaže za zaštitu novinara pa i za rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića, piše u izvještaju.

Istražni organi Italije dostavili su Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore dokumentaciju o njihovim saznanjima da su tri njihova državljanina učestvovali u likvidaciji Duška Jovanovića, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika “Dana”.

“Novac za ubistvo Duška Jovanovića je obezbijedio biznismen Stanko-Cane Subotić, koji je ulogu organizatora dodijelio izvjesnom Dejanu-Vasu Ujkiću iz Tuzi. On je tom licu predao novac u blizini Skadarskog jezera”, piše u tom izvještaju.

Nadalje se navodi i da Damir Mandić, jedini osuđeni za saučesništvo u ubistvu Jovanovića, koje je izvedeno ispred redakcije Dana 27. maja 2004, dobija novac za svaki dan proveden u zatvoru. Prema navodima iz tog izvještaja, Mandić na taj način dobija odštetu za svoje ćutanje i robiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.