Desetine hiljada građana u Podgorici: Noć skuplja vijeka!

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i mitropolit kijevski Onufrije, predvodili su večerašnju litiju ulicama Podgorice.

Onufrije je, prije početka molebana i litije, svečano dočekan u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Onufrije je nakon litije kazao da je, kada je dobio poziv od Amfilohija da dođe u Crnu Goru, imao je sliku o Crnogorcima koja se formirala dok je učio bogosloviju.

“Zapamtio sam da je narod hrabar i silan. Ali kad sam došao ovdje i vidio veliki broj ljudi, shvatio sam da ste ljepši i blagorodniji nego što sam zamišljao”, rekao je Onufrije.

On je kazao da “čovjek može biti lijep samo kada živi s Bogom”.

“Ko je sa Hristom, njega ne može nikakvo zlo da nadvlada”, poručio je Onufrije.

Poželio je da Božja blagodat čuva vjernike, njihove porodice i njihovu zemlju.

Amfilohije je nakon nakon litije rekao da je mitropolit iz Ukrajine donio blagoslov Svetog Vladimira, duhovnog oca svih slovenskih naroda, koji je 988. krstio ruski narod u Dnjepru.

Amfilohije je rekao da je najljepši narod koji se pojavljuje narod u Crnoj Gori, koji u miru, ljubavi i slozi obnavlja dušu Crne Gore.

“Ono što izraste na stradanju i raspeću je vječno i neprolazno”, kazao je Amfilohije.

On je istakao da stiče utisak da iz “zvaničnih televizija” još nisu došli da snime litiju koja utemeljuje budućnost Crne Gore.

Sveštenik Nikola Pejović je kazao da nije slučjano da je litiju predvodio mitropolit Onufrije, jer “najbrojnije litije budu u Kijevu, gdje se okupi 300.000 ljudi”.

Večerašnji skup u Podgorici je jedan od najmasovnijih u poslednjoj deceniji.

Litije se organizuju svakog četvrtka i nedjelje u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Crna Gora brani svetinje

I u ostalim gradovima Crne Gore danas i večeras okupio se veliki broj vjernika u znak protesta zbog usvajanja nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.