Demos: Dramatizacija međudržavnih odnosa kao pogonsko gorivo za izbore

0

Pored konstantnogkršenja demokratskih i zakonskih normi od strane vladajuće elite dubina krize zemlje se ogleda i u njihovim neodgovornim izjavama.

Tema odnosa Crne Gore i Srbije se nalazi u vrhu prioriteta za manipulacije i uvijek u dva ekstremna pravca. Naime, crnogorska vlast je u kratkom vremenskom periodu prešla put od neosnovane idealizacije odnosa do sadašnje proizvedene atmosfere skoro ratnog stanja.

Podsjećamo da je prije samo dvije godine crnogorski premijer tokom posjete Srbiji izjavio da su odnosi između Crne Gore i Srbije „najbolji u posljednjih 20 godina“ (RTCG, 03.02.2017.)
Sada prisustvujemo otvorenoj sezoni dramatizacije međudržavnih odnosa, sve kao pogonsko gorivo za izbore u obje države.

Vještački karakter navedenih manipulacija se posebno ogleda u svijetlu činjenice da su svo vrijeme na vlasti iste političke ekipe u obje države.
Drugi paradoks u ovoj demagoškoj predstavi proističe iz činjenice da beogradski tabloidni mediji koji u poslednjem periodu huškački izvještavaju o Crnoj Gori su upravo bili angažovani od strane crnogorske vlasti sa zadatkom blamiranja političkih protivnika na domaćem terenu.

DEMOS će se umjesto reprodukovanja programiranih ekstrema u odnosima sa Srbijom zalagati za građenje stabilnih i realnih odnosa u interesu građana, na principima obostranog međudržavnog uvažavanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.