Demokrate: Veljović da podnese neopozivu ostavku

0

Nakon ocjene Savjeta za građansku kontrolu rada policije da su počinjene grube i brojne povrede zakona prilikom hapšenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i sveštenstva, Uprava policije je dužna da odmah bez odlaganja informiše javnost o razlozima privođenja, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

“Takođe, zahtjevamo da se odmah pokrene postupak odgovornosti službenika i nalogodavaca, a posebno tražimo da direktor Uprave policije Veselin Veljović podnese neopozivu ostavku. Instrumentalizacija policije za potrebe ostvarivanja političkih ciljeva poznata je od ranije, ali njena zloupotreba u vremenu pandemije uz grubo kršenje zakonskih propisa ima kvalifikovani oblik, zbog čega sankcija i odgovornost nadležnih ne smiju izostati”, ističe se u saopštenju koje potpisuje Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je nedopustiva i prije svega neopravdana namjera hapšenja, a potom i sami čin i način privođenja vjerskih velikodostojnika kojima uz sve to nije uručen ni poziv, niti im je, i pored insistiranja, od strane službenika saopšten razlog pozivanja.

“Dakle, potpuno bezakonje. U vremenu kada se naročito od policije očekuje postupanje sa povećanjom pažnjom i poštovanjem poretka, službenici po direktnom nalogu Veselina Veljovića gaze Ustav Crne Gore i demonstriraju silu. Ovakvim postupanjem srozan je po ko zna koji put ugled policijske profesije i uniforme, koja treba da bude zaštitinik građana, a ne instrument u rukama kriminalaca koji se u radu rukovode političkim i intersno profiterskim ciljevima”, piše u saopštenju Demokrata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.