Demokrate: Nevjerovatno je da sudstvo ne može da dokaže kriminalnu radnju u slučaju “Koverta”

5

Nekažnjavanje korupcije je, čini se, postala svakodnevnica crnogorskog sudstva. Obustavljanje postupka protiv Slavoljuba Stijepovića u slučaju afere „Koverat“ predstavlja prvorazredni skandal u režiji crnogorskog pravosudnog sistema, koji vapi za apsolutnim i temeljnim reformama, saopštile su danas Demokrate.

U toj partiji navode da je nevjerovatno da sudstvo u Crnoj Gori ne može da dokaže činjenicu i postojanje koruptivnih radnji bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, iako svi to vide i znaju, jer cijela Crna Gora je tome svjedočila.

“Postavlja se pitanje kako sudstvo ne vidi ništa sporno u ovoj aferi kada video snimak jasno dokazuje da Stijepović vrši koruptivnu radnju uzimajući mito od Kneževića”, dodaju Demokrate.

Kako dodaju, postupanje sudova u tom konkretnom slučaju samo je jedan od brojnih alarma koji upozoravaju na potrebu pokretanja hitnih reformi, kako se nesavjesno postupanje, a pri tome vrijeđanje inteligencije i zdravog razuma građana ne bi nikad više ponovilo.

“Ne treba da budemo iznenađeni ukoliko uslijedi negativna reakcija naših partnera iz Evorpske unije. Ovaj slučaj predstavlja sramotu za cjelokupno sudstvo, jer je u pitanju udžbenički primjer korupcije, koja je, na žalost svih nas, još uvijek prisutna u velikoj mjeri. Tome ćemo stati na put, slijedeći najbolje međunarodne standarde i prakse savremenih država”, poručuju Demokrate.

5 Comments
 1. MIKI komentariše

  Neda Zdravko svoga Milivoja.

  12
  1. Milan komentariše

   A ni Joanikije svog Zdravka.

 2. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  A još nevjerovatnije je da se vi Demokrate oglašavate. Ajd’ u rupu i pokrijte se ušima. Vi ste Milivoja spasili.

  1. Milan komentariše

   Oglašavaju se jer obraza nemaju.

 3. trn komentariše

  Ucestvovali ste u naguzivanji zapadnim ambasadama sa URA i Krivomozgicem sad sutite,jer ste procitani .Zapadni kvislinzi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.