Demokrate i URA: Pozivaju na bojkot, a ne i na proteste

0

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, na zajedničkoj pres konferenciji Demokrata i Građanskog pokreta URA saopštio je da je afera “Duško, Milo, Migo” najskandaloznija koju pamti crnogorska politička scena u posljednjoj deceniji, te da nedvosmisleno prevazilazi aferu “Snimak” iz 2012.

Snimak iz 2019. je, kako je rekao Bečić, konačno pokazao sve ono što se već znalo i da nijedan građanin Crne Gore nije bio iznenađen nakon snimka i optužbi finansijera DPS-a.

“Sjetili su se donacija bogatih Koničana u stanju socijalne potrebe, Pinjatićevih riječi o reketu od 300.000 za kampanju DPS-a, afere “Snimak” i mnogo čega drugog”, izjavio je Bečić.

“Zamislite samo koliko je sličnih finansijera, biznismena, “dobrih momaka”, koji su morali da daju donacije iliti reket u svim izbornim procesima. I sada zamislite u kakvim uslovima se opozicija takmičila sa DPS-om. Oni sa 70 metara, mi sa 0, a trčimo do 100. Pa, vjerujte mi da je u takvim uslovima svaki glas za opoziciju herojski čin i svaki rezultat opozicije herojski rezultat”, izjavio je predsjednik Demokrata.

Dodaje da je opozicija čak i u ovakvim uslovima uspjela da pobijedi DPS u nekim od najznačajnijih lokalnih samouprava, a na parlamentarnim izborima 2016. da ima rekordnih 180.000 glasova, odnosno 39 mandata naprema 38 mandata koliko je osvojio DPS, SD, LP.

“Upravo je tih 39 mandata, 180.000 glasova ili 49 odsto Skupštine, ostvarenih u anticivilizacjiskom ambijentu, najveći kapital i najjači adut opozicije”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.