Delegacija DF-a položila vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Delegacija DF-a položila vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Delegacija Demokratskog Fronta danas je položila vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke povodom obilježavanja 103. godine od slavne Mojkovačke bitke.

Čojstvo i junaštvo koje su pokazali neustrašivi učesnici Mojkovačke operacije, odupirući se višestruko brojnijem neprijatelju na Božić 1916. godine, nesvakidašnji su primjer bratske ljubavi, požrtvovanosti i uzvišenosti ne samo u istoriji Crne Gore već i svijeta.

Zaustavljanjem austrougarske vojske kako bi se omogućilo povlačenje vojske Kraljevine Srbije predstavlja jedan od ključnih zamajaca pobjede u Velikom ratu.

Činjenica je, da se danas falsifikuje istorija i nipopdaštavaju vrijednosti tradicionalne Crne Gore koja je uvijek bila rame uz rame sa Srbijom, čineći tako nedjeljivu cjelinu. Ovaj događaj treba da podsjeti sve u Crnoj Gori na vrijednosti koje su slavne junake Mojkovačke bitke i crnogorske vojske vodile u juriš ka neprijatelju u pobjedu koja ih je upisala u stroj vječne slave.

Demokratski front je savez koji je osnovan sa ciljem da ujedini i učvrsti temelje zajednistva crnogorskog i srpskog naroda, s toga će uvijek biti na braniku odbrane vrijednosti Njegoševske Crne Gore i slavnih Mojkovačkih junaka, jer samo takva Crna Gora je okrenuta sebi i u skladu je sa svojom slavnom istorijom. Delegaciju DF-a su sačinjavali dr Miloje Zejak, Marinko Medojević, Mido Bogavac, Aleksandar Mrdak i Nikola Jovanović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *