Definitivno: Srbija u četvrtom šeširu na žrebu!

0

Gotovo sve što je mogla, reprezentacija Srbije je upropastila u nedelju u Leskovcu. Plasman na Evropsko prvenstvo jeste ovjerila, ali umjesto da na njega ode u velikom stilu, trijumfom, remizirala je sa Bugarskom i sebi značajno otežala poziciju na žrebu, budući da će ga čekati iz četvrtog šešira.

Postojala je nada da Orlovi ostanu u trećem šeširu, ali dan pred kraj kvalifikacionog ciklusa više je nema. Ubili su je Slovenija i Češka. Obe reprezentacije slavile su u poslednjim kvalifikacionim mečevima i poslale našu selekciju u četvrti šešir.

Podsjetimo, da bi ostala u trećem šeširu, Srbiji je bilo potrebno da u poslednjem kolu kiksnu dve od sledeće tri reprezentacije – Slovenija, Češka i Hrvatska. No, kako su već u ponedeljak dvije prvopomenute selekcije upisale pobjedu, Orlovi neće morati da osluškuju vesti sa sutrašnje utakmice iz Zagreba.

Česi su posao protiv Moldavije obavili bez većih problema (3:0), već od 14. minuta imali su prednost, a nakon što su gosti ostali sa igračem manje na startu drugog dijela, izabranici Jaroslava Šilhavija rutinski su utakmicu priveli kraju. Ipak, razvoj utakmice u Ljubljani ulivao je nadu Srbiji da nije sve izgubljeno. Slovenci su imali prednost na poluvremenu, ali je praktično po povratku sa pauze Kazahstanci izjednačili rezultat i sve do pred sam kraj bili u igri za drugu poziiju. Međutim, u 86. minutu Benjamin Verbič je uzeo stvari u svoje ruke, unio loptu sa boka i lansirao je u dalji ugao (2:1). A, Orlove u četvrti šešir.

SIGURNI U PRVOM ŠEŠIRU: Njemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

SIGURNI U DRUGOM ŠEŠIRU: Mađarska, Danska, Albanija, Austrija

SIGURNI U TREĆEM ŠEŠIRU: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Holandija

SIGURNI U ČETVRTOM ŠEŠIRU: Srbija

KVALIFIKOVALI SE JOŠ: Italija, Turska, Rumunija i Švajcarska

ČEKA SE: Hrvatska/ Vels

(Mozzart Sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.