De la Fuente vodi crvenu furiju do 2026.

0

Smijenili su Španci krajem 2022. godine Luis Enrikea nakon što ih je Maroko izbacio u osminu finala Svjetskog prvenstva i klupu A reprezentacije 1. januara 2023. godine povjerili Luisu de la Fuenteu, a splet događaja, odnosno rezultati tokom čitave prošle godine pokazali su da je odluka bila odlična.

Španija je dobila formalno osam (a zapravo devet) od deset utakmica u 2023. godini uz gol razliku 32:10, plasirala se na Evropsko prvenstvo kao ubjedljivo prva reprezentacija A grupe sa Škotskom, Norveškom, Gruzijom i Kiprom, te osvojila Ligu nacija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u duelu sa Hrvatskom.

Zbog svega navedenog, Fudbalski savez Španije produžio je ugovor De la Fuenteu. Naime, pređašnja saradnja isticala je predstojećeg ljeta nakon završetka Evropskog prvenstva, a novi ugovor do 31. jula 2026. godine pokazuje da Španci žele da ih 62-godišnji stručnjak predvodi i na Mundijalu 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

 

De la Fuente je u dva navrata (2006/07 i 2009-2011) i na 82 utakmice vodio Atletik Bilbao, nakon toga je u 11 navrata sjedio na klupi Alavesa, da bi u prethodnih desetak godina i kusur godina radio kao trener u nekoliko mlađih selekcija Španije.

(Mocart Sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.