budva-izbori-header
budva-izbori

De Jong nije htio u Mančester Junajted, a hoće li u Čelsi?

0

Dani Frenkija De Jonga u Barseloni najvjerovatnije su odbrojani! Odgovorni na stadionu „Kamp Nou” rade sve što mogu da iza kulisa dogovore izlazni transfer Holanđanina koji uporno odbija da napusti klub zbog neisplaćenih dugovanja, dok sa više strana u Kataloniji i na Ostrvu stižu informacije da su Đoan Laporta i njegovi saradnici nadomak potpunog dogovora sa Čelsijem.

Listovi „Sport” i „Tajms” javljaju da na najvišem nivou postoji usmeni sporazum i da ih sitnice dijele od toga da jedni drugima pruže ruku. Toga je svjestan i De Jong koji se sada čeka da donese konačnu odluku o tome hoće li ostati ili otići. Iako je Mančester Junajted prethodno bio spreman da plati nešto ispod 80.000.000 evra zajedno sa bonusima, Čelsi je riješen da plati više od te granice zajedno sa bonusima, što Barselona odobrava, pa je sada sve na De Jongu.

Ako bi morao da ide, on navodno preferira transfer u Čelsi prije nego u Mančester Junajted iako bi ga tamo sačekao Erik Ten Hag sa kojim je sarađivao u Ajaksu. Međutim, on je jako ljut na Barselonu i još uvijek odbija da ode. Razlog nisu samo neisplaćene plate, već to što vjeruje kako je postao žrtva medijskog šikaniranja zbog toga što ne pristaje na novo smanjenje plate. Isto ga čeka u slučaju da ostane na stadionu „Kamp Nou”, s tim što klub prema njemu duguje 20.000.000 evra na ime plata i bonusa iz kovid perioda.

Junajted je bio spreman da čak preuzme i taj dug prema De Jongu, samo da ga uzme, ali kada se javio Čelsi njegove želje su se promijenile i projekat Tomasa Tuhela ga je više zaintrigirao. Ali, nije još potpuno ubijeđen da bi transfer bio prava stvar za njega, pogotovo ako sa Barselonom ne dogovori dinamiku isplata zaostalih plata.

Ako završi De Jonga, Čelsiju preostaje da dovede još špica i štopera.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.