DCG: Umjesto da se „pokrije ušima“, Dragojević se drznuo da tužbama traži preko 15 hiljada evra od Turističke organizacije

0

Nakon što smo, sa svojim koalicionim partnerima, sredinom decembra 2022. godine preuzeli vlast u Danilovgradu, znali smo da nas poslije 33 godine duge vladavine DPS-a čeka loše stanje u svim oblastima, saopštili su iz Demokratske Crne Gore (DCG).

„To smo primijetili već prvih dana i nedjelja kad smo u poslovanju opštinskih službi i preduzeća zagrebali po površni. Međutim, tek ovih mjeseci na površinu isplivavaju malverzacije i nezakonitosti koje najbolje opisuju rasulo koje su nam prethodnici ostavili u nasljeđe“, naveli su iz DCG.

Prema njihovim riječima, „jedan od pravnih subjekata čiji je osnivač Opština Danilovgrad, a koji srazmjerno svojoj veličini prednjači u zabilježenim malverzacijama je Turistička organizacija opštine Danilovgrad“.

„A ovo sve zahvaljujući bivšem direktoru, gospodinu Ivanu Dragojeviću, kadru Liberalne partije, tadašnjem koalicionom partneru DPS-a, koji se od 2015. do 2023. godine nalazio na čelu TO. Kako je gospodin Dragojević vodio poslovanje TO, najbolje govori stepen razvijenosti turističke privrede u Danilovgradu, koji je po mnogo osnova bogom dan za razvoj ove ekonomske grane“, rekli su iz DCG.

Ipak, dodali su da će to ovom prilikom ostaviti po strani.

„Turistička organizacija je naslijeđena u takvom stanju da smo se mi iz nove vlasti pitali da li nam je takva uopšte potrebna. Desetine hiljada evra duga za poreze i doprinose stoje kao mač nad glavom ovog preduzeća. A dobar dio toga ide na dušu upravo direktora TO u vrijeme bivše vlasti. A da ne pominjemo, najblaže rečeno, čudne stvari koje su se dešavale u ovoj organizaciji, koje su već neko vrijeme predmet ismijavanja Danilovgrađana. Tako, u maju 2021. godine, u danima Svetog Vasilija, pod ‘budnom pažnjom’ gospodina Dragojevića gubi se kasa sa novcem od izletničke takse, koju su ‘zaboravili na krovu od auta’, što sve prolazi nekažnjeno“, naglasili su iz Demokrata.

Istakli su da je „Agencija za sprječavanje korupcije kaznila TO 2020. godine novčanom kaznom u iznosu od 500 evra, a Dragojevića kao odgovorno lice u iznosu od 250 evra, jer nisu dostavili plan integriteta u propisanom roku“.

„Dragojević svoju kaznu plaća sa računa TO. Da ne govorimo da je gospodin Dragojević sve vrijeme koristio službeno vozilo, a da je nebrojeno puta sebi “pisao” troškove prevoza. I tako dalje i tome slično. I umjesto da se ‘pokrije ušima’ i čeka u miru ishod sudskih i drugih postupaka, gospodin Dragojević se drznuo da tužbama traži preko 15 hiljada evra od organizacije u kojoj je ostao da radi. Naime, Dragojević je podnio predlog za pokretanje postupka kod Agencije za mirno rješavanje radnih sporova, kojim traži isplatu uvećanja zarade i naknade za neiskorišćene godišnje odmore, u vremenu dok je on bio na čelu ove organizacije“, piše u saopštenju DCG.

Napomenuli su da je „bivši direktor TO ostao upamćen i po rečenici koja se kao biser prepričavala po Crnoj Gori, a koju je saopštio u Skupštini opštine Danilovgrad prije nekoliko godina. Tom prilikom je, na interesovanje tada opozicionih odbornika koliko zaposlenih ima u Turističkoj organizaciji DG, izjavio: ‘Četiri ili pet, nisam siguran'“.

„Ipak, aktuelna situacija u kojoj Dragojević tuži TO DG zbog toga što u vrijeme dok je bio na njenom čelu nije sam sebi davao godišnji odmor prijeti da prevaziđe i pomenuti biser. Na kraju, ostaje nam da bivšem direktoru TO iz perioda bivše vlasti jasno poručimo, i to riječima glavnog lika iz čuvene serije koji njemu po mnogo čemu liči: ‘Neće da može, gospodine Dragojeviću!'“, zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.