Darmanović: Posjeta Vulina je privatna, uniforma se koristi po protokolu

0

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je danas da posjeta srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina Gornjim Rovcima nije bila državna već privatna.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajko Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem, položio je danas vijenac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima.

Delegacija Srbije ušla je u Crnu Goru u civilnim odijelima nakon što od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da to učini u vojnim uniformama.

“Delegaciji je dozvoljeno da uđe u Crnu Goru u posjetu koja nije državna. Nismo pravili problem za jednu posjetu o čijim motivima je najbolje da sami procijenite”, rekao je Darmanović nakon sastanka sa turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Kada je riječ o vojnoj uniformi, Darmanović je kazao da se uniforma koristi po odgovarajućem protokolu.

“Između ostalog posjeta spomenicima od državnog značaja podrazumijeva korištenje uniforme. Grob Bulatovića nije spomenik od državnog značaja, samim tim korišćenje vojne uniforme nije opcija koja se razmatra i to je jasno saopšteno. Mi smo postupili po protokolu što može da potvrdi i Ambasada Srbije u Crnoj Gori”, kazao je Darmanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.