Darmanović optužuje bez dokaza: Politički vrh Srbije nastavlja sa izazivanjem podjela i tenzija

1

Srpski državni vrh sa medijima koje kontroliše, a potpomognut svojim političkim saveznicima u Crnoj Gori koristi priliku da stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori, kako bi pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa izazvao političku nestabislonst, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema, afera i neriješenih pitanja.

To je kazao ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića.

Zogović je tražio od Darmanovića da kaže da li je njegova izjava da postoji miješanje od strane Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore manipulacija ili argumentovana optužba.

“Tačno je da sam izjavio da se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i sad vam to ponavljam. Posebnu ulogu imaju režimski mediji u Srbiji, rekao bih da ni u Miloševićevo vrijeme nije bilo ovoliko mržnje u medijskoj kampanji protiv Crne Gore”, rekao je Darmanović.

On je podsjetio da se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh SPC Irinej sastajali kako bi “štošta kazali što nikako ne bi trebalo da bude njihov posao”.

Darmanović je podsjetio i na izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i premijerke Srbije Ane Brnabić.

“Ovakva retorika ne priliči dobrim susjedima već može biti jedino što jeste, nastavljanje sa izazivanjem podjela i tenzija, utiče na dešavanja u Crnoj Gori, posebno u susret izborima u obje države”, rekao je Darmanović, podsjećajući da politički vrh Srbije podržava proteste SPC nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

1 Comment
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ti se samo plasis gubljenjem svoje fotelje!.
  Tebe, Djukanovica i Markovica nikad nije zanimao crnogorski narod !.
  Narod koristite samo za bogacenje i privilegije svojih familija !.
  Narod vas je procitao!.
  Tik,tak,tik,tak !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.