Darmanović: Dačić zna da Crna Gora ne vodi antisrpsku politiku

0

Crna Gora ne vodi antisrpsku politiku, i to zna i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, rekao je crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović.

On je poručio da Crna Gora vodi onu politiku koja je u korist države, pa je tako i u slučaju u odnosima sa Srbijom.

“Što se tiče izjave antisrpskoj politici Ivica Dačić, zna da nije tačno, ali izjave političara ponekad služe drugim ciljevima a ne da kažu istinu”, kazao je Darmanović novinarima u Vili Gorica.

On je naveo da je Crna Gora prepoznata po politici dobrosusjedstva i regionalne stabilnosti .

“Imamo situaciju sa donošenjem novog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Jedan dio naših građana SPC odnosno Crnogorsko primorska mitropolija imaju svoje mišljenje o tom Zakonu, koriste svoje pravo na proteste, što se podrazumjeva u slobodnim zemljama, i to je trenutno ono što imamo na djelu”, rekao je Darmanović.

On je istakao da da na razne načine postoji miješanje Srbije u te stvari, ali da će se kao i svaku situacija i za ovu naći rješenje.

“O primjeni ovog Zakona se mora razgovarati, što je neminovno, jer država sa vjerskim zajednicama ima potpisane ugovore i takav slični ugovor treba da potpisati i sa SPC koja je jedina sa kojim taj ugovor ne postoji”, rekao je Darmanović.

On je ocijenio da se odnosi države i crkve moraju regulisati na osnovu zakona.

“Kada stvari uđu u malo malo mirnijie vode mnoge izjave će postati izmišljene”, kazao je Darmanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.