Danilović poručio Markoviću: Vratite specijalce, pokažite da Vladu ne vodi Đukanović

1

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću da mora prestati gotovo javna policijska tortura.

On je to kazao povodom Markovićevog poziva na dijalog o svim pitanjima “koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive”.

“Tu smo da razgovaramo za dobro svih. Tu smo da se dogovorimo oko budućnosti ali se zna red. Prvo mora prestati gotovo javna policijska tortura. Morate vratiti naše Specijalne policijske jedinice u “kasarnu”. Morate prestati sa sijanjem straha. Morate pokazati da Vladu ne vodi lider DPS-a. Morate nas uvažiti da bismo razgovarali”, istakao je Danilović.

On je poručio Markoviću da se ne izblamira, pa da njegove namjere saopštene u pismu, o spremnosti na kompromis, u narednih dan-dva, opet pojašnjava predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa lokalnog partijskog skupa.

“Da ste objelodanili ovakvo pismo prošle godine, da ste ga uputili na naše adrese, bila bi to, možda, i prekretnica za Crnu Goru, najava razumnog i drugačijeg puta. Bilo je očekivati da ono uslijedi nakon Vaše izjave u Skupštini Crne Gore od prije skoro godinu kada ste, tokom Premijerskog sata, pozvali “da se vratimo međusobnom povjerenju i našem u praksi dokazanom modelu iz 2016” – pri čemu ste mislili na Vladu Izbornog povjerenja. Nažalost, tada ga niste poslali, ali ste isti dan demantovani iz Kabineta Vlade porukom da niste mislili ono što ste rekli? Pojasnio Vas je dodatno, kao i uvijek, predsjednik Vaše stranke Milo Đukanović”, istakao je Danilović.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore je rekao da je Markovićev poziv na dijalog, na kompromis, na odgovornost svih pred zajedničkim putem ka ujedinjenoj Evropi, na razgovor o svemu: izbornim i medijskim zakonima, sudstvu, tužilaštvu, zvuči nekako potrošeno i nerealno. Radujemo se svakom glasu razuma stizao, makar, i zakašnjelo, ali ne prihvatamo nikave javne mamce namijenjene naivnima i lakovjernima.

“Mi Vas pozivamo da prije ovog dijaloga o evropskoj perspektivi povedemo razgovor o Crnoj Gori danas! Da bismo išli dalje morate nam odgovoriti na prethodno:

– Jesmo li mi, kojima ste uputili poziv, dio “ludačkog pokreta” koji ruši Crnu Goru?

– Je li naša Crkva i njene eparhije (SPC) u Crnoj Gori čuvar “infrastrukture za Veliku Srbiju”?

– Jesmo li mi koje pozivate na dijalog građani drugog reda, pa Uprava policije, koja je pod Vašom direktnom nadležnošću, zlokobno prijeti svakog dana i našoj slobodi i našim pravima?

– Jeste li spremni da povučete Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ili da iz njega ostranite norme koje su raspolutile Crnu Goru kao nikada ranije?

– Koliko stotina hiljada ljudi na ulicama je dovoljno da preispitate svoje odluke?

– Zašto smo mi, slobodne građanke i građani Crne Gore, manje važni od barskih čempresa? Može li se umjesto ovog naroda zasaditi neki drugi?

– Jesu li naša djeca neprijatelji i rušitelji svoje države ako su se osmjelila da oslikavaju trobojku širom Crne Gore, sa grbom ili bez njega – zastavu koja je simbol naše državnosti i istorijskog trajanja, zastavu koja je zaštićena Zakonom o državnim simbolima?

Otvoreni smo za razgovor. Bili smo i onda kada Vama nije padalo na pamet da ga pokrenete. Redosljed se međutim zna i jasno smo ga predočili”, rekao je Danilović.

1 Comment
  1. Nnnnn komentariše

    Daniloviću kad kukaš i moliš moli u svoje jadno ime jer mi nismo kukavice mi se za razliku od tebe “specijalaca” ne bojimo nemogu nam ništa a i pola ih je naših. Pa ti idi tvome šefu u DPS

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.