Danilović: “Manifestacija ničega”

1

DPS ne mora čekati rezultate izbora u Nikšiću da bi potvrdio očiglednu stvar – propast političkog koncepta pozajmljenog, bez selekcije, od ljevičarskih i desničarskih ekstremističkih grupa.

Ta politika ne može da prođe ili makar u tom sirovom obliku ne može da bude pobjednička.
Đukanović je partiju prepustio stihiji i to više ne liči na politički subjekat nego na objekat za manipulacije i eksperimente.

DPS sada uređuju: Javni medijski servis koji je odavno izgubio čula ukusa i mirisa; marginalne grupe samoprozvanih komita koje brukaju ideje za koje se navodno zalažu, pojedinci iz raspadajućih kriminalnih klanova i ostrašćeni, a ražalovani, policijski i obavještajni agenti.

Taj konglomerat i bućkuriš vlastitih, vrlo sumnjivih, interesa neće odvesti u preporod DPS i Crnu Goru.
Živi bili pa se naučili.

Nemoć Đukanovićeve partije da kanališe i artikuliše novu politiku već postaje opšti problem.

Razjarenost, agresivnost, bahatost, vriska i javna egzaltiranost ničega, u kojima se prepoznaju grupe sledbenika Đukanovićevog političkog nauma je poražavajuća i kompromitujuća.

DPS će ovom kohabitacijom sa nedefinisanim strukturama izgubiti onaj dio trpeljivih i mirnih ljudi koji im je, uz neregularnosti, decenijama donosio stabilnost i sigurnost.

Želja da se usisa svaki glas nezadovoljnih novom parlamentarnom većinom, napraviće od DPS-a samo političko krilo militantnih, paradžavnih i tuđih interesa.

DPS-u slijedi još jedna unutrašnja borba nakon koje Đukanović neće biti juren i tjeran od sadašnje političke većine, nego od svojih jurišnika, koje je izbacio ispred sebe u prvi red odbrane. Kada se u nemoći okrenu prvi koga budu vidjeli biće upravo On, a onda će se i oni i On pitati: otuda ovi ovdje.

1 Comment
  1. MIKI komentariše

    Niksic je Srpska duhovna metropola.Srbi za Srbe, svi za Srpski Niksic.Srecna vam pobjeda braco Srbi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.