Danas premijerski sat: Poslanici postavljaju premijeru aktuelna pitanja

5

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Da li zbog ekspertskog stava ministra pravde Vladimira Leposavića, povodom poznatih dešavanja na prostoru Srebrenice u susjednoj Bosni i Hercegovini od prije dvadeset šest godina, parlamentarna većina 27. saziva Skupštine može računati na naš zajednički rad u 42. Vladi Crne Gore, pitao je u ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG, RP, poslanik i potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić.

I predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrješenje ministra pravde, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila a da se to pitanje još nije razmatralo u Skupštini.

U ime Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista-LP, poslanik Dragutin Papović pitao je premijera da li će poštovati član 110 Ustava Crne Gore i prihvatiti činjenicu da je Vladi na čijem je čelu prestao mandat?

Pitanje premijeru uputio je i šef Poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i to da li je Vlada na čijem je čelu Krivokapić odustala od namjere da izmijeni Zakon o registrima prebivališta i boravišta i namjere da izmijeni Odluku o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje državljanstva.

“Inicijativa Vlade da izmijeni zakon i odluku zabrinula je sve dobronamjerne građane, posebno naše državljane koji se nalaze trenutno van Crne Gore. Riječ je dominantno o pripadnicima manje brojnog naroda, koji se iz opravdanih razloga privremeno nalaze van svoje domovine”, obrazložio je Ibrahimović.

Šef Poslaničkog kluba DF-PzP Branko Radulović je premijera pitao da li će Vlada na čijem je čelu podržati inicijativu PzP-a da energetski sektor Crne Gore bude sa nultom emisijom C02 do 2030. godine čime bi, proizvodeći „zelenu energiju”, Crna Gora postala jedna od vodećih država u najznačajnijem projektu transformacije EU, te na tim osnovama i sa te pozicije ostvarila najveće benefite i dinamičan i dugoročan privredni i ekonomski rast i razvoj.

U ime Socijalističke narodne partije, poslanica Danijela Đurović je premijera pitala šta je Vlada uradila po pitanju Prevlake i kako vidi konačno rješenje razgraničenja sa Hrvatskom.

Šef Poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović pitaće da li će i kada Crna Gora zaključiti sporazum sa koncesionarom Univerzal monte, kako bi država od ovog koncesionara preuzela upravljanje nad magistralnim putem Herceg Novi-Trebinje i time prestala obaveza plaćanja putarine na ovom putnom pravcu kako za Novljane, tako i za sve naše goste, a što bi bilo posebno značajno u periodu turističke sezone.

Poslanica „Crno na bijelo” Božena Jelušić pitaće premijera da li je Vlada inicirala izmjene uredbi i drugih akata u skladu sa nadležnostima, kojima se uređuju nadoknade i ostale privilegije funkcionera i koje značajno opterećuju javne finansije, a čijim bi se ograničavanjem ili ukidanjem omogućila pravednija raspodjela tereta krize na sve građane.

Predsjednik SDP-a Raško Konjević je pitao premijera zašto je Vlada odbila predloge zakona SDP-a o smanjenju opterećenja po osnovu rada, kao i o kreiranju garantnih šema za pomoć privredi, te šta je Vlada uradila na kreiranju povoljnijeg biznis ambijenta u uslovima krize i kako komentarišu kritike Američke privredne komore da donose odluke suprotno interesima biznis zajednice i investitora.

5 Comments
 1. Veselin komentariše

  Ja bih pitao premijera da li ce se izvinuti Rusiji i Srbiji i sta ce preduzeti protiv Djukanovica zbog izazivanja nereda po citavoj teritoriji drzave!

  13
 2. Kuka i motika komentariše

  Nemojte ovog , ovaj nije obavijesten

 3. Samuela CH komentariše

  Vrlo lukavi manipulator u zavijenoj formi. Pustio je Abazovica da se sukobljava sa kriminalcima, a on ni jedan komentar. Nema kuraznost ni 1 posto od Abazovica. Taj covjek je zlo za narod a dobar za DPS i mafiju.Medojevic i tu rece istsinu da ga je covjek iz crkve namjestio. On to negira i rece da je laz, ali ispade da je obrnuto. Sad je muka svima. Jedino se uhvatio Leposavica jer ima podrsku opozicije. Ustani, zamijeni Abazovaica bar za jedan slucaj. Neces, jer ti ne jer je to herojski cin koji narod ocekuje. Ukoliko nijesi spreman, onda podnesi ostavku. Negdje rece da bi ti DF umanjio relputaciju, a upravo je obrnuto relutacija je umanjena svima.

 4. Ivi komentariše

  Njemu postavljaju. A bježite bre tamo. Ovaj čovjek će dovesti prvo sebe i svoju porodicu u opasnost, pa sve nas. Za Vaskrs po ulici… Divljaštvo bre…

 5. Nikola komentariše

  Medo, udri danas po neradu i kukavicluku partnera, flertu sa ambasadama iz kojih ne izlaze, jer oni DF prozivaju sto zelimo i zbog prirodnog bratstva a i ekonomije da iskoristimo dobru konekciju sa Srbijom,sto je tu postenije da ti saveznik bude brat, il mentor cinovnik iz ambasada. pitaj ih otvoreno da se izjasne o ponudi “uvazenog” za koaliciju. A u isto vrijeme udri i potenciraj da zahvaljujuci politici sluganstva jos vlada dps cak i jace iz opozicije. Ti znas i umijes to, i pitaj mislili iko na narod obican ovim poskupljenjima, zasto nema od prodaje majbaha pomoci ugrozenima. To je preko 50%populacije od cega su 99% glasali novu vlast. Zasto kao u Srbiji nema pomoci penzionerima, gradjanima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.