Danas potpisivanje političkog sporazuma “Da svako ima”

0

Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i dva člana Posebnog kluba poslanika potpisaće danas politički sporazum, u cilju saradnje bliskih subjekata oko ispunjavanja ciljeva Sporazuma o budućnosti.

Nezavisni poslanik, Aleksandar Damjanović, kazao je agenciji MINA da je politički sporazum usmjeren prevashodno na saradnju bliskih subjekata oko ispunjavanja ciljeva Sporazuma koji su potpisali svi opozicioni poslanici.

Prema njegovim riječima, ta saradnja će jačati u narednom periodu i osim stvaranja uslova za fer i slobodne izbore, treba da na crnogorskoj političkoj sceni pokaže da je moguće sarađivati u okviru tema koje su od interesa za najširi sloj društva, a u čijem su fokusu ekonomsko-socijalna pitanja i povećanje životnog standarda građana.

“U narednom periodu ideja je da se razgovara sa još jednim brojem respektabilnih političkih subjekata i pojedinaca, u cilju čvršćeg političkog strukturiranja koje treba da obezbijedi ozbiljnu političku snagu, koja će dati puni doprinos neminovnim političkim promjenama i konkretnoj realizaciji slogana koji promovišemo – “Da svako ima””, kazao je Damjanović.

Kako je naveo, osnovna politička misija u Crnoj Gori je da se svakom obezbijedi jednaka šansa na školovanje, posao, puna sloboda izražavanja političkih i građanskih stavova.

„To jeste i ključni razlog za političko objedinjavanje koje je započelo i sjutra dobija dodatnu težinu činom potpisivanja političkog sporazuma, čime se stvaraju i formalne pretpostavke za ozbiljno pozicioniranje na crnogorskoj političkoj sceni“, zaključio je Damjanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.