Dan pred povratak u Spuž Đorđije Pavićević umakao stražarima: Organizator otmice pomorca pobjegao iz bolnice!

Dan pred povratak u Spuž Đorđije Pavićević umakao stražarima: Organizator otmice pomorca pobjegao iz bolnice!

Osuđenik Đorđije Pavićević (32) iz Nikšića, koji je osuđen zbog otmice pomorca Predraga Markovića iz Kotora, pobjegao je iz psihijatrijske bolnice, dan prije nego što je trebao da bude vraćen u Spuž. On je osuđen na 5 godina i sedam mjeseci zatvora, a sinoć je odveden na pregled, ali je uspio da iz pomenute ustanove pobjegne. Pavićević se nalazio na akutnom odjeljenju po naredbi Višeg suda u Podgorici.
Pavićević koji je bio organizator pomenute otmice, uspio je da pobjegne iz bolnice u vremenu kad je imao posjetu, a još uvijek nije lociran. Sumnja se da je bjekstvo bilo organizovano i da je imao pomagače, a istraga je u toku.
Zbog otmice Markovića i pokušaja iznude 100.000 evra, na ukupno 16 godina zatvora osuđeni su trojica Nikšićana. Đorđije V. Pavićević osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i sedam mjeseci zatvora, Marko D. Perović na pet godina i 10 mjeseci, a Vladan N. Mijušković na četiri godine i sedam mjeseci zatvora.
Prema navodima iz optužnice tužiteljke Suzane Milić, okrivljeni su 15. septembra 2015. oteli Markovića tako što su mu prišli dok je izlazio iz vozila, lažno se predstavljajući da su policajci.Navodi se da je tada Mijušković pokazao policijsku značu Markoviću, nakon čega su ga ubacili u vozilo i prebacili mu majicu preko glave. Zatim su ga odveli odveli u neku kuću van Kotora, gdje su ga vezali selotejp trakom za stolicu i udarali drškom pištolja i pesnicama po glavi – tražeći da im preda 100.000 evra. Piše da su mu istovremeno prijetili da će mu pobiti porodicu.
“Nakon višesatnog mučenja i prijetnji, otmičari su pustili Markovića, ali su mu kazali da mora da im preda 20.000 evra i zadržali su njegov BMW. Okrivljeni su nekoliko dana kasnije uhapšeni tokom predaje novca, koja je bila dogovorena u Podgorici, na prakingu šoping mola Delta”, navodi se u optužnici.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *