Damjanović: U Tivtu se nalazi nelegalni kriptomat koji se povezuje sa Džordžom Kotrelom!

0

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, kazao je nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da se Tivtu nalazi nelegalni kriptomat koji se povezuje sa Džordžom Kotrelom koji je bio hapšen i optužen u SAD za pranje novca preko kriptovaluta.

– Obaviješteni smo da postoji kriptomat u opštini Tivat koji služi za trgovinu kriptovalutama. Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se u Crnoj Gori sprovodila trgovina kriptovalutama i da je sve vezano za eventualnu trgovinu preko tog aparata nelegalno. Sprovešće se detaljna kontrola i nadzor nad tom platformom u Tivtu, da se utvrdi kad je instalirana, ko je koristio i slično – naveo je Damjanović na pres konferenciji nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

On je istakao je da se ta platforma povezuje između ostalog i sa Džordžom Kotrelom i da postoje podaci o tome kako je uvezena platforma i aparatura, te koje je preduzeće uvezlo i ko gazduje tom aparaturom.
– Mreža lica, sedam-osam, je tu uključena – naveo je Damjanović.

 

Podsjetimo, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević  nazvao je Kotrela jednim od finansijera Bregzita, koji je bio hapšen u SAD i optužen za pranje novca preko kriptovalata, ali i da živi u Crnoj Gori i da je „dao Spajiću novac za kampanje PES-a“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.